• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
Yapılan İşlemi `Anjiyo`ya Benzetiyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gambiya Ticaret, Sanayi, Bölgesel Entegrasyon ve İstihdam Bakanı Kebba Touray ile bir araya geldi.

Basına kapalı görüşmenin ardından, iki bakan, Türkiye Cumhuriyeti ile Gambiya Cumhuriyeti Hükümeti arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması`nı imzaladı.

İmza töreni sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çağlayan, Sermaye Piyasası Kurulu`nun (SPK) Turkcell`in Yönetim Kurulu`na 3 bağımsız üye atamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çağlayan, bağımsız üyelerin atanmasını ``anjiyo``ya benzeterek, ``Damar tıkanıklığı, kilitler açılmıştır`` dedi.

Geçmiş yapıda şirkette Genel Kurul yapılması noktasında önemli engeller olduğunu belirten çağlayan, şöyle konuştu:
``Yönetim Kurulu sağlıklı bir şekilde toplanamıyor, kararlar alamıyordu. SPK`nın yeni kanunda yapmış olduğu düzenleme son derece önemlidir. Bu konudaki tıkanıklığın açılması noktası son derece önemlidir. Takip edemedim ama arkadaşlarımın bana vermiş bilgiye göre, bu karar ile beraber, borsada da Turkcell hisselerinde pozitif bir gelişme oldu. Bu en azından yönetim kurulundaki kilitlenmelerin de önüne geçecek olan bir durum oluşturmuştur. Ben ümit ediyorum ki bu konuda şirket uzunca bir süredir karşı karşıya kaldığı problemlerinden süratle sıyrılacak ve hak ettiği oranda yeni yönetimi ile beraber genel kurulunu da başarılı bir şekilde gerçekleştirerek, geleceğe daha iyi adımlar atma imkanına sahip olacaktır. Bunun neticelerini önümüzdeki günlerde Turkcell hissedarları da kazançlarında göreceklerdir.``

``2012 yılı döviz gelirleri 196,8 milyar dolara çıktı``

Bakan Çağlayan, bir soru üzerine de cari açığı değerlendirerek, yıllıklandırılmış cari açığın son 26 ayın en düşük seviyesinde olduğunu, Ocak ayı cari rakamlarının kendilerini fazlasıyla ümitli olma konusunda cesaretlendirdiğini belirtti.
Çağlayan, Ocak ayı cari açık rakamının geçen yıla göre yüzde 2 oranında azalmasının altta yatan sebebinin ihracattaki artış olduğunu ifade ederek, ``Daha yüksek katma değerli üretim yapısı ve daha fazla tasarruf, cari açığın çözümü, azaltılması noktasında Türkiye`nin olmazsa olmazıdır`` dedi.

``Türkiye`nin büyüklüğünden faydalanmak istiyoruz``

Gambiyalı Bakan Touray da, Türkiye ile Gambiya arasındaki ilişkiler açısından çok önemli bir atılım gerçekleştirdiklerini bildirdi.


Touray, Türkiye`nin ne kadar büyük bir ülke olduğunu bildiklerini ifade ederek, ``Türkiye`nin bu anlamdaki büyüklüğünden de faydalanmak istiyoruz`` dedi.


İki ülkenin hükümetlerinin çifte vergilendirmenin önlenmesi anlaşması üzerinde çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Touray, Bakan Çağlayan ve Türkiyeli işadamlarını Gambiya`ya davet etti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir