• DOLAR 32.55
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2434.413
  • ...
Bismil`de örnek eğitimcilik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Tepe imam Hatip Ortaokulu Müdürü Metin Çelebi ve öğretmenlerden oluşan bir heyet taşımalı eğitim sistemini kullanarak eğitimlerine devam eden öğrencileri ve velilerini ziyaret ederek durumları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

 

Veli, öğrenci ve öğretmen arasındaki iletişimi sağlıklı kılmak ve başarı seviyesini daha yukarılara çıkarabilmek için başlatılan ziyaretlerin oldukça verimli geçtiği öğrenildi.

 

Ziyaretler kapsamında Kurudere (Sadiyi), Aşağıoba (Merhexindi) ve Topraklı (Hilani) köylerine gidilerek velilerin görüş, istek ve önerileri alındı.

 

Ziyaretle ilgili İlke Haber Ajansı`na açıklamada bulunan Okul müdürü Metin Çelebi, "Merkezde yaşayan öğrenci ailelerinin yanı sıra, birçok öğrencimizin ailesi de köylerde yaşıyor. Velilerimiz çocuklarını bizlere emanet etti. Bu durumu göz önünde bulundurarak velilerimizi evlerinde ziyaret etmeye başladık. Hafta içi ilçe merkezinde, hafta sonları da köylerimizde bulunan velilerimizi ziyaret ederek, çocuklarının durumu hakkında kendilerine bilgi veriyoruz. Bu ziyaretlerle Okul-Veli işbirliğinin sağlandığını ve öğrencinin başarısını arttırdığını söyleyebilirim. Veli ziyaretlerimiz tüm öğrenci velilerine ulaşıncaya kadar devam edecektir" dedi.

 

Öğrenci velileri de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek,okul yönetimi ve öğretmenleriyle diyalog halinde olmanın kendilerine ayrı bir güven verdiğini ifade etti. (Aydın Bal - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir