• DOLAR 32.381
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2325.169
  • ...
Teknoloji Harikası Cihazı Yakından İnceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf ve Kraliçe Silvia ile Kraliyet Mühendislik Bilimleri Akademisi Bilim ve Teknoloji Müzesi`ni gezdi.

Müzeye, Cumhurbaşkanı Gül ile İsveç Kralı, Hayrünnisa Gül ile Kraliçe Silvia birlikte geldi. Müzede, yetkililerden akademinin çalışmaları ve müze hakkında bilgi alan Gül ve eşi

Hayrünnisa Gül, daha sonra Kral ve Kraliçe eşliğinde ayrı ayrı müzeyi gezdi.
Gül ve beraberindekilere, insan bedeninin tümünü ileri teknolojiyle görüntüleyen cihazla ilgili bilgi verildi.

Dakikalar içinde tespit

Cihazdan elde edilen görüntülerin dokunmatik büyük bir ekrana yansıtıldığı sunum sırasında, geliştirilen teknoloji sayesinde vücudun bölüm bölüm ve katman katman incelenebildiği anlatıldı.

Cerrahi işlem yapmadan otopsi yapılabildiği, ölüm nedeninin belirlenebildiği, yumuşak dokuları, kemikleri, damarları, kan akışını ve buralarda meydana gelen hasarları tespit edebilen teknoloji sayesinde, trafik kazası sonucu yaşamını yitirmiş bir kişinin ölüm nedeninin boynundaki kırık olduğu dakikalar içinde tespit edilebiliyor.

Yakından ilgilendi

Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler, özellikle cerrahlar için büyük kolaylık sağladığı kaydedilen cihazla yakından ilgilendi. Otopsilerin yanı sıra ameliyatları planlamak, tıp öğrencilerine ders vermek için kullanılan cihazın, dünyanın en ünlü müzelerinden Londra`daki British Museum`da da bulunduğu ve mumyaların bu teknoloji aracılığıyla incelenebildiği belirtildi.

Sağlık Bakanı ile irtibata geçirelim

Teknolojinin Türkiye`deki hastanelerde de kullanılabileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, sunumu yapan yetkiliye ``Sizi Sağlık Bakanımız ile irtibata geçirelim`` dedi.

Altın salonda yemek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Stockholm Belediye Meclisi tarafından onurlarına verilen öğle yemeğine katıldı.

Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, kentin önemli yapılarından Stockholm Belediye Sarayı`na gelişlerinde, İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf, Kraliçe Silvia, Stockholm Belediye Meclisi Başkanı Margareta Björk ve Belediye Başkanı Sten Nordin tarafından karşılandı.

Yemeğin verildiği, duvarlarında İsveç tarihine ait motifleri barındıran mozaikler bulunan ``Altın Salon``un isminin, duvar kaplamalarında yaklaşık 10 kilogram altın kullanılmasından aldığı öğrenildi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir