• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...
`Hepimiz O`nu Okuyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - "Hepimiz O`nu okuyoruz" adıyla 20 Nisan 2013 Cumartesi günü yapılacak olan "kitap okuma sınavı" bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Mado`da yapılan kahvaltılı basın toplantısına İl Müftüsü Hasan Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Beder Başkanı Ali Özkan ve gazeteciler katıldı.
 
Batman Valiliği, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman Eğitimciler Sendikası (BEDER)`in destek verdiği projenin amacının Batman genelindeki bütün okullardaki öğrencilerin dikkatini kitaba çekmek, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğu belirtildi.
 
Basın toplantında ilk olarak söz alan İl Müftüsü Hasan Çağlar, katılımcılara teşekkür ederek sözü bilgilendirme için BEDER yetkilisine verdi. Sınavın ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ve üniversite ile kalanlar olmak üzere 4 kategoride yapılacağı belirtilerek, sınavla ilgili bilgi verildi.
 
Peygamber Efendimizi bütün yönleriyle tanımamız gerekir
Daha sonra tekrar söz alan Müftü Çağlar, Peygamberimiz (S.A.V.)`in hayatın her alanını düzenleyen İslamın Peygamberi olduğuna dikkat çekerek, "Peygamber Efendimizi bütün yönleriyle tanımamız gerekir. O`nu sadece ibadet yönleriyle değil, liderlik, komutanlık, öğretmenlik, merhamet gibi yönleriyle de tanımamız gerekir" şeklinde konuştu.
 
Kutlu doğum nedeniyle yapılan programlarda Peygamber Efendimizi anmaktan çok anlamak gerektiğini vurgulayan Müftü Çağlar, "O`nu anmaktan ziyade anlamamız lazım, anlamak için de okuyup tanımamız ve tanıtmamız lazım" ifadelerini kullandı.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı`nın 20 Nisanın içinde bulunduğu haftayı "Kutlu doğum haftası" ilan ettiğini hatırlatan Müftü Çağlar, "14 Nisanda Batman`da yapılacak programa Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez hocamızda katılacaktır. Büyük bir katılım ve güzel bir program bekliyoruz. Aynı şekilde ihlâsla yapılan diğer programlara da katılım olacaktır" dedi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa da söz alarak, bu proje ile vatandaşın okumalarını sağlamak istediklerini söyledi.
 
Son olarak BEDER Başkanı Ali Özkan katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, belirlenen kitapları 2-3 defa okuyan özet çıkaran öğrenciler olduğunu belirterek, "Bu proje ile okumayı yaygınlaştırmak ve Peygamber Efendimizi tanıtmak amacındayız" açıklamasında bulundu. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir