• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tarım danışmanlarına intibak eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Bakanlığın çiftçiyle olan iletişimini kesintisiz sağlamak üzere yürütülen ve asıl amacı çiftçinin taleplerini yerinde ve zamanında karşılamak olan proje çerçevesinde istihdam edilen 26 veteriner hekim ve 6 gıda mühendisine 15 günlük süre zarfında idari ve teknik konularda bilgiler aktarıldı.

 

Eğitimin son gününde tarım danışmanlarıyla bir araya gelerek onlarla sohbet İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, \"Sizlerin istihdam edilmesi Bakanlığımızın Türkiye tarımına çok büyük bir katkısıdır\" dedi.

 

\"Çalışmaların halka dönüşü sizin elinizle olacaktır\"

Başarıyı yakalayabilmeleri için işlerini severek ve hakkıyla yapmalarını öğütleyen Güldal, \"Yaptığımız işte insan ilişkileri çok önemli. Sizden, eğitimini aldığınız alandaki uzmanlığınızı doğru bir şekilde aktarmanız beklenecektir. Öncelikle bunun farkında olmalısınız. Bakanlık tarafından yaptığınız çalışmaların, halka dönüşü sizin elinizden olacaktır\" ifadelerini kullandı.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının `ekmeğini topraktan çıkaran` insanlara hizmet eden bir kurum olduğunu anlatan Güldal, \"Karşınızdaki sizin samimiyetinize inanmalı\" diye konuştu.

 

Bakanlık çalışanları olarak üreticiden, tüketiciye olan tüm safhalarda sorumluluklarının büyük olduğunun altını çizen Güldal, özellikle son dönemde çıkarılan kanunlarla birlikte sorumluluklarının daha da arttığını kaydetti.

 

\"Sütte kalitenin arttırılmasında rolünüz büyük olacak\"

Danışmanlara \"Görev yaptığınız noktalarda, üretimden tüketime olan tüm aşamaları izleyen, Bakanlık adına takip eden uç beyleri olacaksınız\" diyen Güldal, önümüzdeki günlerde sorumluluklarının daha da artacağını hatırlattı.

 

Özellikle `Sütte Kalitenin Arttırılması` projesi kapsamında tarım danışmanlarının önemli roller üstleneceğinin altını çizen Güldal, 2013 yılı içerİsinde tarım danışmanlarının en önemli görevlerinden birinin bu olacağını ifade etti. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir