• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
İzmir`de genç tarımcılar ve teknoloji paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonu`nda, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından Genç tarımcılar ve Teknoloji paneli düzenlendi.

 

Leonardo Da Vinci Programı kapsamında düzenlenen \"Genç tarımcıların sürdürülebilir tarım ve yeni teknolojiler alanında mesleki deneyimlerinin, rekabet güçlerinin geliştirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılması`` adlı panel katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Panelde 24 katılımcı, 9 farklı ülke ve 12 farklı kurumda edindikleri mesleki tecrübelerini sunumlar eşliğinde dinleyicilere aktardı.

 

Amacımız yeni tekniklerin öğrenilmesi
Bu programları ve etkinlikleri düzenleme amaçlarının olduğunu söyleyen proje koordinatörü Prof. Dr. Fazilet Alayurt, ayrıca \"Amacımız öğrencilerimizin teknik bilgilerle donanırken aynı zamanda sosyalleşmesini sağlamak`` dedi.

 

Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü ise konuşmasında Leonardo Da Vinci Programı`nın önemine değindikten sonra şunları söyledi: \"55 yıllık eğitim sürecinde 1996`da Sorbonne`la başlayan 1999`da Bologna ile devam eden eğitim programlarına bugün bir yenisini daha eklemenin mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz. Öğrencilerimize Ege Üniversitesini dünyanın çeşitli ülkelerinde temsil etme imkânını sağlamak bizim için çok önemliydi. Bunu başardığımızı görmek hepimizi gelecek adına ümitlendiriyor. Bu ve bunun gibi programların okulumuz kapsamında devamının geleceğine inanıyorum. Bu çalışmada emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.\" (Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir