• DOLAR 32.478
  • EURO 34.649
  • ALTIN 2501.579
  • ...
Elibüyük, "Kudüs bilincini ilk olarak evlerimizde oluşturmalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kudüs için atılan her adımda ve yapılan her çalışmada tüm imkânlarıyla çalışmalara yardımda bulunacaklarını aktaran HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Kudüs sadece Müslümanların değil insanlığın onuru olduğunu söyledi.

İhtilaflardan arınmanın birlik ve beraber olmanın ortak adresinin Kudüs olduğunu vurgulayan Elibüyük, "Ortak mücadelemiz Kudüs için ilk olarak evlerimizde bilinçlendirme hareketine geçmeliyiz." dedi.

 

Elibüyük, "Kudüs bilincini tekrardan ümmete kazandırmak lazım. Kudüs ümmetin ruh birlikteliğinin yeridir. Bizim müştereklerimizin en fazla olduğu yerdir. İhtilaflı meselelerin ümmetin canını yaktığı bir zaman diliminde nerede bulaşalım dediğimizde Kudüs'te çok rahat bir şekilde buluşabiliriz. Parti olarak, genel başkanımızın ve genel merkezimizin tutumu ortadadır. Kudüs için kim ne yapıyorsa biz oradayız. Hiçbir parti, cemaat, cemiyet, vakıf, dernek, mezhep ve meşrep gözetmeksizin Kudüs için kim ne yapıyorsa biz onların yanındayız. Hep beraber hareket etmeliyiz. Maalesef bir mağlubiyet anlayışı var. Diğer taraftan içinde bulunduğumuz hali kanıksama var. Ümmetin çok acil bir şekilde bu dünyadan ve ruh halinde çıkması lazım. İşgal altındaki bütün topraklarımızı kurtarmak için mücadele vereceğiz. Mücadele ilk olarak evlerimizde başlamalı. Kudüs bilinci ile hareket edeceğiz. Nasıl ki çocuklarımızın kulağına ezan okuyarak isim koyuyorsak, hayatı anlamaya başladığı andan itibaren bir Kudüs bilinci oturtulması lazım. Eğer bunu başarabilirsek gelecek nesiller işgal edilen bütün topraklarımızı, kutsal mekânlarımızı ve coğrafyalarımızı kurtaracaktır." diye konuştu.

"Son zamanlarda haftada veya 10 günde bir baskınlar oluyor polisler eşliğinde"

Kudüs için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini dile getiren Ümmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı M. Mahsum Yün, "Kudüs çok fazla gündeme gelmiyor. Kudüs'ün bilinmesi ve tanınmasında eskiye nazaran biraz daha iyiyiz. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir namusumuzdur. Hatta reis de Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir dedi. Hakikaten öyledir. İlk kıblemizdir, ikinci mescittir ve üçüncü haremdir. Maalesef bu çiğneniyor. Son zamanlarda haftada veya 10 günde bir baskınlar oluyor polisler eşliğinde. O hürmet çiğneniyor. Bu konuda duyarlılık gelişmesi lazım." şeklinde konuştu. İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir