• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Kızılay Van Şubesinden halka kan bağışına destek çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan, ciddi rahatsızlıklara ve ölümlere neden olan Coronavirus salgını, Kızılay'ı da olumsuz yönde etkiledi.

Salgın nedeniyle bağışların çok azaldığı Kızılay, ihtiyaç sahibi kişilere ulaşabilmek adına vatandaşlara destek çağrısında bulundu.

Kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Kızılay Van Şubesi, yaptıkları çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunarak destek istedi.

Toplantıda ilk olarak konuşan Kan Hizmetleri Bölge Müdürü İbrahim Çelik, kan bağışı ile ilgili bilgiler aktardı.

Van Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Ferhat Yeltekin de 2 yıllık süre içerisinde yapılan hizmetleri anlattı.

Kızılay Van Şube Başkanı Uğur Demiroğlu, Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte yardım taleplerinin arttığını belirterek hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.

Stok anlamında zor günler geçirdiklerini aktaran Demiroğlu, "Bu konuda zorlandığımız için vatandaşlarımızdan ayni ve nakdi yardım bekliyoruz. Şu anda kan stokumuz iyi. Sağ olsun vatandaşlarımız bu konuda teveccüh gösteriyorlar. Kan stoku noktasında yılsonu hedefimize ulaşacağımızı umuyorum. Bu konuda vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Tek isteğimiz vatandaşlarımızın Kızılay'a bağışta bulunmasıdır." ifadelerini kullandı.

Kızılay Gevaş, Gürpınar ve Çatak ilçe koordinatörlerinin de katıldığı toplantı, soru cevap ile sona erdi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir