• DOLAR 32.583
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2507.36
  • ...
​Kürtçe yayına yeni bir soluk: DRK TV
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

16 Mart 1988'de Saddam Hüseyin tarafından Irak'ın Halepçe kentinde yaptığı katliamın 33'üncü yıl dönümünü yayına başlama tarihi olarak belirleyen DRK TV, Kürdistan bölgesinin yaşam koşullarını, coğrafi güzelliklerini ve Kürtçe dil eğitimi alanlarında yayın yapacak.

DRK TV Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baran, bu kanalı kurmadaki amaç, başlangıç tarihinin bu gün seçilmesindeki asıl gaye ve yayın içeriği hakkında bilgi verdi.

DRK TV Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baran

Deng û Rengê Kurdan TV'nin Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünde yayın hayatına başlamasındaki asıl gayeye değinen Baran, "Halepçe katliamının yıl dönümünü TV kanalımız için başlangıç tarihi olarak seçtik. Buradaki amacımız o günden bu zamana kadar dönemin yönetiminin Halepçe'de yaptığı zulüm ve katliamlarına dikkat çekmektir Bu katliamda kadın ve çocuklar kimyasal zehirlerle katledildiler. Burada yapılan katliamlar içerisinde Halepçe'de yaşananlar daha çok ön plana çıkmaktadır. Bu katliamın yanı sıra binlerce Kürd'ün katledildiği Enfal operasyonu var." dedi.

"Hedefimiz, ileriki zamanlarda uydu yayınına geçmek"

Baran, "Bizler de şuna dikkati çekmek istedik: Halepçe'de oluşan yara bizim yaramızdır ve halen de iyileşmemiştir. Mazlum Kürd halkının yaşadığı katliamları tüm dünyaya ve insanlığa duyurmaktır." ifadelerini kullandı.

İleriye yönelik hedeflerini de açıklayan Baran, "DRK TV'miz Youtube üzerinden yayına başlayacak olup ileriki süreçlerde Allah nasip ederse uydu yayını olarak Kürt halkına hizmet vermeyi hedefliyoruz. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa inşallah yapacağız." şeklinde konuştu.

"Özellikle Kürtçe dili üzerinde çalışmalar yürüteceğiz"

Kanalın içeriğinde Kürdistan bölgesinden insanların yaşamını, doğasını ve coğrafi özelliklerini paylaşacaklarını belirten Baran, "Bunun yanı sıra daha çok kültür, yaşam ve özellikle Kürtçe dilimiz üzerinde çalışmalar yürüteceğiz. Çünkü Kürtçe dili, resmi bir dil olmaması dolayısıyla ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Kürdistan'ın 4 ve hatta 5 bölgesinde yaygın olan lehçeleri ön plana çıkararak yayınlarımızı sürdüreceğiz. Bu şekilde kanalımızda herkes kendi yaşamında farklı karelerle karşılaşacak, kendini bulacak." (İLKHA)

DRK TV'nin Yotube hesabına erişmek için TIKLAYINIZ...




Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir