• DOLAR 32.314
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2279.904
  • ...
Kılıçdaroğlu'ndan andımız açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, memleketi aydınlığa çıkarmak için bütün çalışmaları birlikte yapacaklarını söyledi.

Devlet Bahçeli'nin Danıştay'ın Öğrenci Andı ile ilgili verdiği kararı eleştirmesi sonrası yeniden alevlenen tartışmalara değinen Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'a Andımızın hangi cümlesinden rahatsızsın, çık millete anlat demiştim 2013'te. Geldik 2021'e hala bu soruya cevap alamadım. Erdoğan Andımız'ın hangi cümlesinden rahatsız, çıkıp milletin önünde açıklasın. Açıklayabilir mi? Açıklayamaz. Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu 2 yıl bekledi, Erdoğan'ın talimatıyla 4 hakim geldi ve Andımızı kaldırdı. Ben bunu 2018'de tahmin ettim. Kamuda uzun yıllar hocalık yapan Bahçeli'nin de tahmin etmesi lazım."dedi.

"Andımızı Cumhur İttifakı kaldırdı" diyen Kılıçdaoğlu, "Eğer Sayın Bahçeli, Erdoğan'ı değil Danıştay'ı muhatap alıyorsa, muhatap aldığı yer yanlıştır. Danıştay'a hakimi tayin eden Erdoğan, oradaki kumpası ayarlayan Erdoğan. Sen kalkmışsın Danıştay'ı suçluyorsun. Muhatap alacaksan Erdoğan'ı muhatap alacaksın." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Danıştay'ın "Öğrenci Andı" kararına tepki göstererek, "Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 'Türküm' demekten rahatsızlığı hüsran verici bir çarpıklıktır." ifadelerini kullanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir