• DOLAR 32.349
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2307.867
  • ...
`Tesettür İslam`ın Şiarlarındandır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) tarafından Konya Aziziye Kültür Merkezinde İslam`da Tesettür Konferansı düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak, Marmara İnsan Hak ve Özgürlükleri Platformu (MİNHAP) Başkanı Cemal Çınar hoca katılırken, Grup Davet seslendirdiği ezgilerle İslam`da tesettürün önemine değindi.
 
Konferansın açılışını Kuran-ı Kerim tilavetiyle Celal Ödemiş hoca yaptı. Kur`an tilavetinin ardından söz alan Marmara İnsan Hak ve Özgürlükleri Platformu (MİNHAP) Başkanı Cemal Çınar Hoca, halkın gaflet uykusundan uyandığını görüp, bu uyanışa biraz da olsa katkıda bulunmak için diyar diyar dolaştıklarını ve hakkı anlatmaya çalıştıklarını belirtti.
 
İslam`dır kadına izzet veren
İslam`ın kadına verdiği izzeti tarihten örnekler vererek belirten Çınar, "Mecusilerde yani Fars İmparatorluğunda kendi kızıyla evlenecek kadar aile ocağı dinamitleşmişti, Roma`da kadın günahların sebebidir diye, kadın suç abidesi olarak görülüyordu. Yunanistan`da kadın insan mı değil mi diye Yunan felsefeciler tartışıyorlardı. Mekke`de İslam`dan önce kadından istenildiği gibi istifade edilebilir, en ağır işlerde çalıştırılabilirdi. İslam`ın gelmesiyle İslam Peygamberi Hz. Muhammed `Cennet annelerin ayakları altındadır` diyerek, kadının toplumun merkezi olduğuna vurgu yapmaktadır" dedi.
 
"Taviz verilmeyecek tek husus, namus kavramıdır"
İslam`da korunması gereken beş temel esastan bahsederken dördü için gerektiği zaman ruhsat verilebileceğini, yalnız namus hususunun korunmasında taviz verilemeyeceğini söyleyen Cemal Çınar Hoca, "İslam`da korunması gerek beş temel esas canın korunması, malın korunması, dinin korunması, aklın korunması ve namusun korunmasıdır. Bu 5 husustan sıkıştığımızda asla taviz veremeyeceğimiz tek husus namusun korunmasıdır" ifadelerini kullandı.
 
Sütçü İmam`ın Fransız ordusuna karşı gösterdiği onurlu tavrı örnek göstererek, bugünkü toplumla geçmiş arasındaki farka değinen Çınar, "Fransız askerlerinin bir Müslüman bayana yaptığı gayri ahlaki muameleyi görmesi üzerine Cuma hutbesinde, `Bu kâfirleri yurdumuzdan atmadıkça asla bir daha namaz kıldırmam` diyen bir Sütçü İmam varken, diğer tarafta günümüz Müslümanları(!) başörtülü insanları ayıplar hale gelmişler. Sırf Allahın emri diye okuluna başörtüsüyle gitmek isteyen kızlarımızı kötü şeyler yapıyorlarmış gibi tenkit ediyorlar. Bu durumda ortada büyük bir sıkıntı vardır" şeklinde konuştu.
 
Konuşmasının sonlarına doğru tesettürün nasıl olması gerektiğine değinen Cemal Çınar, Müslüman bir bayanın giyim kuşamının İslam dairesi etrafında olması gerektiğini hatırlattı.
 
Son olarak Grup Davet`in seslendirdiği ezgiler, katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.
(M.Ata Doğu - İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir