• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Ölüm yolunda kaza ucuz atlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Diyarbakır istikametinden Siverek istikametine gitmekte olan 50 ET 372 plakalı TIR, Prof. Dr. Kamil Bulvarında seyir halinde iken sürücüsünün karayolunda karşıdan karşıya geçmeye çalışan kadına basmamak için direksiyonu kırması üzerine, araç orta refüje çıkıp 50 metre sürüklenerek yolun karşı tarafına geçti. TIR`ın karşı yola savrulması esnasında karşı yoldan herhangi bir aracın gelmemesi olası bir faciayı önledi. Kaza sonunda araç sürücüsünün burnu bile kanamazken, araçta maddi hasar meydana geldi.

 

Kazanın ardından görgü tanıkları TIR şoförünün direksiyonu kırmasının faciayı önlediğini ifade ettiler.

 

\"Ölüm yolunda karşıdan karşıya geçmek çok zor\"
Şehrin tam ortasından geçen Diyarbakır - Şanlıurfa karayolunda daha öncede onlarca insanın karşıdan karşıya geçmeye çalışırken araçların altında kalarak can verdiğini belirten mahalle sakinlerinden Mühittin Bakan, \" Diyarbakır - Şanlıurfa Karayolu Yenişehir, Selimpınar, Şirinkuyu, Ayvanat ve Güney Mahallesinin tam ortasından geçiyor. Araçlar şehir içi olmasına rağmen 160-170 kilometre hızla bu yoldan geçiyorlar. Hem biz hem çocuklarımız karşıdan karşıya geçerken ecel terleri döküyoruz. Yetkililerin bir an önce bu duruma çare bulması lazım\" dedi.

 

Karayolunda Belediye tarafından yapılan üst geçitlerin vatandaşlar tarafından kullanılmadığını belirten mahalle sakinlerinden Mühittin A. İse, \"Üst geçitler akşam olunca çok ıssız oluyor ve geçmeye korkuyoruz. Gündüzde üst geçidi kullanmaya çalışsak yolumuz çok uzuyor. Binlerce insan her gün bu yolda karşıdan karşıya geçiyor. Herhangi üzücü bir durumun olmaması için bu soruna acilen bir çare bulunmasını istiyoruz\" dediler. (A. Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir