• DOLAR 32.589
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2429.98
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi Eurostat tarafından açıklanan verilere göre, avro para biriminin kullanıldığı 19 ülke toplamındaki sanayi üretimi Ocak ayında aylık bazda %0,8, yıllık bazda ise %0,1 oranında arttı. Avro Bölgesi Ocak ayı sanayi üretimi için piyasa beklentileri aylık bazda %0,2, yıllık bazda ise - %2,4 olarak şekillenmişti.

 Eurostat ayrıca Aralık ayında aylık bazda - %1,6, yıllık bazda ise - %0,8 olan sanayi üretimi verilerini yukarı doğru revize etti ve aylık bazda - %0,1, yıllık bazda da - %0,2 olarak düzeltti. Ocak ayında gerçekleşen aylık bazlı artışa katkı sunan ürün grupları arasında tüm kategorilerin bulunduğu belirtildi ve en çok üretim artışı sağlanan ürün grupları arasında %0,8 ile dayanıklı tüketim malları, %0,6 ile dayanıksız tüketim mallarının geldiği, enerji ve sermaye mallarının da %0,4 ile üçüncü sırada yer aldığı bildirildi.

Eurostat geçtiğimiz Salı günü de ( 9 Mart 2021) Avro Bölgesinde ekonomik büyüme verilerine ilişkin bazı açıklamalar yapmıştı. Yapılan açıklamada, bölge ekonomisinin 2020 yılının son çeyreğinde bir önceki yıla kıyasla tahminlerin üzerinde daraldığı belirtilmişti. Ekonomik daralmanın temel nedeni olarak da, virüs salgınına bağlı kapanma tedbirlerinin hane halkı harcamalarını olumsuz etkilemesi gösterilmişti.