• DOLAR 32.328
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2299.693
  • ...
SON DAKİKA
Çaresiz kadın hayata tutunabilmek için ince bağırsak nakli bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İzmir’de ikamet eden bir çocuk annesi Filiz Gürbüz (44), ince bağırsağının damar yollarında meydana gelen tıkanma ve çürümesi nedeniyle, özel bir hastanede ameliyatla ince bağırsağı alınarak nakil için Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Merkezine sevk edildi.

Ablası Filiz Gürbüz’ün bir kız çocuğunun olduğunu ve eşini kaybettiğini belirten kardeşi Erkan Gürbüz, ablasının 3 aydır ince bağırsak naklini beklediğini ve şimdiye kadar kendisine uygun bir kadavra çıkmadığını belirtti. Halk arasında ince bağırsak nakli ehemmiyetinin bilinmediği için ince bağırsak bağışının yapılmadığına vurgu yapan Erkan Gürbüz, bu nedenle çok sayıda hastanın ince bağırsak nakli beklediğine dikkat çekti.

 

Uygun kadavra bulunduğu takdirde ablasının nakil olup sağlığına kavuşacağını kaydeden Gürbüz, doktorların da ince bağırsak bağışının yetersiz olduğundan dert yandığını belirtti.

“3 aydır ablama uygun bir kadavra çıkar ve nakil olur umuduyla bekliyoruz”

Ablası Filiz Gürbüz’ün ince bağırsak nakli olması gerektiğini ve yaklaşık 3 aydır Turgut Özal Tıp Merkezinde nakil beklediklerini belirten Erkan Gürbüz “Ablam Filiz’in ince bağırsağının damar yolları tıkalı olduğu için çoğu çürümüştü İzmir’de özel bir hastanede ameliyatla ince bağırsağı alındı ve nakil için bizi Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Merkezine sevk ettiler. 3 aydır ablama uygun bir kadavra çıkar ve nakil olur umuduyla bekliyoruz. İnsanlarımız ince bağırsak naklini ve önemini çok bilmedikleri için organ bağışı yaptıklarında genelde ince bağırsak bağışını yapmıyorlar. Organ bağışında bulunanların ince bağırsağı da organ bağışına eklemelerini istiyoruz. Özellikle bu konuda toplumun bilinçlenmesini istiyoruz. Çünkü ince bağırsak nakli bekleyen çok sayıda hasta var.” dedi.

“Organ bağışı yapılırken ince bağırsak da bağışa eklenirse birçok kişiye hayat olur”

Doktorların kendileriyle çok ilgilendiklerini, uygun kadavra bulunduğu gibi ablasının ameliyata alınarak naklinin gerçekleşeceğini belirten Gürbüz, şöyle devam etti:

“Doktorlar sürekli hem hastamızın hem de bizim moralimizi yüksek tutmaya çalışıyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Doktorların da mustarip oldukları konu, yapılan organ bağışlarında ince bağırsağın eklenmemesidir. Eğer uygun bir ince bağırsak bulunursa ablam nakil olabilecek ve Allah’ın (Celle Celaluhu) izniyle inşallah kurtulacak. Hiç kimsenin ölmesinden yana değiliz, Allah herkese hayırlı uzun ömürler versin ama bilindiği üzere hepimiz bu dünyada misafiriz ve Allah’ın takdiriyle bir gün biz de öleceğiz. Demek istediğimiz organ bağışı yapılırken ince bağırsak da bağışa eklenirse bu şekilde birçok kişiye hayat olur. Çünkü bir yandan bir insan giderken diğer yandan ise organ bağışı sayesinde diğer bir insanın hayatı kurtarılır.” (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir