• DOLAR 32.567
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.958
  • ...
İHH`dan Suriyeli muhacirlere yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Ülkelerinde devam eden iç çatışmalar nedeni ile memleketlerini terk eden Suriyeliler, muhacir oldukları ülkelerde sağlıktan eğitime, gıdadan giyime kadar çok ciddi sıkıntılar yaşıyor.

 

Suriyeli muhacirlerin acılarını bir nebzede olsa hafifletmek, onların acılarına ortak olmak isteyen duyarlı insanlar ve STK`lar yardımlarını sürdürüyor.

 

Özellikle STK ve camiaların gerçekleştirdiği yardımlar Suriyeli muhacirlerin yaşadığı mağduriyeti bir nebzede olsa giderirken, yapılan yardımların ihtiyacı tam olarak karşılamadığı belirtiliyor.

 

İHH Adıyaman Şubesi tarafından toplanan giyim, gıda ve diğer malzemeler bir TIR`a yüklenerek önce Şanlıurfa`nın Akçakale ilçesine, ardından Suriye ye gönderilecek.

 

Konu ile alakalı bir açıklama yapan İHH Adıyaman Şube Başkanı Abdurrahman Gürbüzcan, \"Bu TIR ile beraber Adıyaman`dan Suriye`ye gönderdiğimiz dördüncü TIR oldu. Dileğimiz odur ki yaşanan acılar biter ve bir daha Müslümanlara bu tür yardımlar yapmak zorunda kalmayız. Tüm Müslümanların kendilerini ahirette kurtarabilmeleri için bu tür mağduriyetleri görmezden gelmemeleri gerekir\" dedi.

 

Suriyeli muhacirlerin ihtiyaçlarına değinen Gürbüzcan, \"Suriyeli kardeşlerimiz çok ciddi sıkıntılar çekmektedirler. 5 kişilik bir çadırda 10 kişi kalmak zorunda. Yatacak sünger ihtiyacı ve çok fazla çocuk bezi ihtiyacı var. Bizim temennimiz Müslümanların bu konuda ellerini taşın altına atmasıdır. ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir