• DOLAR 32.551
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2435.012
  • ...
`Milli Eğitim Müdürlüğü sihirbazlık kursu açsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Eğitim Bir-Sen İl Şube Başkanı M.Şafi Özperk, İş-Kur tarafından sözleşmeli olarak okullara verilen güvenlik ve temizlik elemanlarının, sözleşmelerinin bitmesiyle okullarda ciddi temizlik sorunu yaşandığına dikkat çekerek, konuyla ilgili yetkililerin hiçbir açıklama yapmadığını söyledi.
 
Özperk yaptığı açıklamada, sene başında okullarda İş-Kur aracılığıyla temizlik işlerinde ve okulların güvenliğini sağlamak amaçlı eleman temininde bulunulduğunu hatırlatarak, elemanların sözleşmelerinin eğitim-öğretim yılının ortasında bitmesine rağmen, okullarda temizlik sorununun yaşandığını ve kimsenin konuyla ilgili açıklama yapmadığını belirtti.
 
Özperk açıklamasının devamında, "İş-Kur elemanlarının sözleşmesi tam da eğitim-öğretim yılının ortasında sona ermesine rağmen, Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurumlardan konuyla ilgili hiçbir çalışmanın olmadığı, varsa da konuyla ilgili herhangi bir bilgilendirmenin yapılmadığı görülmektedir. On binlerce çocuğumuzun sağlığını direk olarak ilgilendiren bir konunun acil olarak ele alınması gerekirken bu sessizliği anlamak mümkün değil" ifadelerini kullandı.
 
Milli Eğitim Müdürlüğü sihirbazlık kursu açarsa iyi olur
Okul Müdürlerinden yeri geldiğinde hesap soranların çözüm üretmesi gerektiğini ifade eden Özperk, "İki bin, üç bin öğrencinin eğitim gördüğü devasa binaların temizliği bazen bir elemanla, bazen de bizzat okul idarecileri ve öğretmenlerimizin bu görevleri yerine getirmesinin Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerimizi düşündürmesi gereken bir durum olduğunun tespit edilmesi gerekir. Okullara hiçbir ödenek göndermeyen, okul müdürlerinin okulun maddi sıkıntılarını gidermek için yaptığı çalışmaları soruşturma konusu eden Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığının ne yapmaya çalıştığını anlamak mümkün değil. Okul Müdürlerinin okullarda temiz, sağlıklı ve güvenlikli bir eğitim ortamı sağlamaları ancak sihirbazlıkla yapılabilir. Milli Eğitim Müdürlüğü en kısa zamanda bir sihirbazlık kursu açarsa iyi olur" dedi.
(M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir