• DOLAR 32.603
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.651
  • ...
Halk uyuşturucu yuvasına dönen parkların güvenli hale gelmesini istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kentte uyuşturucu satışı ve bağımlıların merkezi haline gelen kimi parklar, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.

Özellikle akşam saatlerinde güvenlik kameraları ve yeterli ışıklandırmanın olmamasını fırsat bilen uyuşturucu satıcıları, mesken edindikleri parklarda ailelerin ve çocukların gözü önünde madde kullanıp satışını gerçekleştiriyor.

Yaşanan duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, parklarda adeta bir çeteleşmenin olduğunu, bu durumun ise kendileri için ciddi bir sorun haline geldiğine dikkat çekiyor.

Eskisi gibi parklara ailece gidemez hale geldiklerini belirten mahalle sakinleri, yetkililere seslenerek parkların güvenilir mekanlar haline getirilmesini istedi.

“Aileler kendilerini güvende hissetmiyor”

Güvenlik yetersizliğinden dolayı parkların uyuşturucu kullanıcıların mekânı haline geldiğini söyleyen Alaattin Arıtürk “Parkın güvenlik ve kamera sistemleri yetersizdir. Milet parka gelince güvenliği görmeyince kendini güvende hissetmiyor. Güvenlik yetersizliğinden parka uyuşturucu kullanıcıları ve değişik kişiler geliyor. Akşamları parkın karanlık köşelerinde başıboş kişiler oluyor. Aileler bu durumdan çok rahatsız olduğu için parka gelemiyorlar.  Parklarda denetlemeler çoğalırsa aileler daha rahat gelip oturabilirler.” ifadelerini kullandı.

“Parklar kötü örnek oluşturan mekanlara dönüşmüş”

Yetkililerden parklara sahip çıkmasını isteyen Veysi Tekin “Parklar gençlerin kötü örnek alabilecekleri mekânlar haline gelmiş durumda. Şu an parklar, gençleri kötü yollara sürüklemek isteyenlerin yuvası haline gelmiş. Parkların güvenliği çok yetersiz. Çünkü parklarda o kadar büyük çeteleşmeler olmuş ki, bazıları bu parklar sanki kendi malıymış gibi davranıyor.” diye konuştu.

“Büyük çeteleşmeler var, emniyet harekete geçmeli”

Parklarda büyük çeteleşmelerin olduğunu ifade eden Tekin konuşmasına şöyle devam etti:

“Kötü niyetli kişiler geceleri parklarda gençlerimizi kötü yola sürüklemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Şu anda parklarda uyuşturucu, fuhuş, esrar ve alkol içme oranı çok artmış. Bu nedenle anne ve kardeşlerimiz parka gelip rahatlıkla gezemiyorlar. Şu anda parklarda büyük çeteleşmeler var. Batman Emniyet güçlerinin bunlara karşı harekete geçmelerini istiyoruz. Biz parklarda polislerin devriye atmasının yerine parkın içinde sürekli olmalarını istiyoruz.”

“Yetkililer eksikliklere çözüm bulmalı”

Mahallerine 3-4 yıl öce yapılan parka sahip çıkılmadığını belirten 19 Mayıs Mahallesi sakinlerinden Muhsin Şahin de şunları söyledi:

“Parkın elektrik sorunu var. Akşamları parkın bir bölümü karanlık kalıyor. Karanlık olan yerlerde başıbozuk serseriler geliyor. Aileler bu durumdan rahatsız olduğu için akşamları parka gelemiyorlar. Esrarcılar karanlıkta çok rahat davranabiliyorlar. Bunlar parkta madde kullanınca parka gelen aileleri rahatsız etmeye başlıyorlar. Aileler çocuklarıyla uzak yerden parka geldiğinde bir lavabo ihtiyacı gerektiğinde parkta lavabo yok. Parkımızda güvenlik ve temizlik sorunu da var. Bundan dolayı aileler parktan kaçmaya başlıyor. Şehrin diğer parklarında olduğu gibi pakımıza da güvenlik ve temizlik elemanı istiyor ve yetkililerin bu eksiklere bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz.”

“Uyuşturucu ve madde bağımlıları parkı mesken tutuyor”

Parklarının birçok eksiğinin olduğunu söyleyen bir diğer mahalle sakini Vedat Yavuz “Mahallemize yaklaşık dört yıl önce yapılan parkımız yarım yamalak yapıldı. Birçok eksiği var. Mahalleli parka genelde akşamları geliyor. Akşamları da parkın ışıklandırma sorunu var. Işıklar bazen yanıyor bazen yanmıyor. Parkın köşe ve karanlık yerleri serseri ve uyuşturucuların mekânı haline gelmiş. Çocuklarıyla parka gelen bayanlar bu durum karşısında korkudan parkta duramıyorlar. Bayanlar bu durumdan çok şikâyetçi. Çevrede ne kadar uyuşturucu ve madde bağımlısı varsa karanlık parkı mesken tutuyor. Parkımıza güvenlik ve temizlik personeli, yanmayan ışıklandırmaların yapılması ve ailelerin çocuklarının lavabo ihtiyaçlarını gidereceği lavaboların yapılması talep ediyoruz.” diye konuştu.

“Parkın lavabo, güvenlik ve temizlik eksikliği giderilmeli”

Karanlık çökünce parkta tinerci ve esrarcıların toplandığını söyleyen Mustafa Oraklı da şunları kaydetti:

“Mahalle sakini olarak parkımızın ışıklandırması yetersiz olduğu için çok rahatsız oluyoruz. Çünkü geceleri karanlık olunca buraya tinerci ve esrar içenler toplanıp aileleri rahatsız ediyorlar. Bizler bu durumdan dolayı çok rahatsızlık çekiyoruz. Yetkililerden ricamız parkımıza sahip çıksınlar. Yetkililer bize ayrımcılık yapmasınlar, merkezdeki parklarda güvenlik olduğu gibi bizim parkımızda da güvenliğin olmasını istiyoruz. Parkımızın lavabo, güvenlik ve temizlik ile ilgili eksiklerin giderilmesini istiyoruz.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir