• DOLAR 32.349
  • EURO 35.124
  • ALTIN 2303.182
  • ...
Eriğin Fiyatı Altını Geride Bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Havaların ısınmasıyla Akdeniz ve Ege’nin kıyı, sıcak bölgelerinden toplanan baharın müjdesini meyveler, tezgahlardaki yerini almaya başladı.

Az miktarda olması nedeniyle erik ve badem çağlası, oldukça pahalıya satılıyor. Yaklaşık bir hafta öncesine kadar kilosu 60 liradan satılan badem çağlası, 20 liraya gerilerken, erik yüksek fiyatıyla dikkati çekiyor.

24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 91 lira civarında seyrederken eriğin kilosu 150 liradan satılıyor. 100 gramında 10 ila 15 adet arasında bulunan eriğin tanesi, iriliğine göre 1,5 liralık fiyatıyla bir ekmekten pahalıya geliyor. Hatta bir erikle 75 kuruşluk iki ekmekten alınabiliyor.

Balıkesir’de manavlık yapan Mücahit Avcı, Antalya ve Mersin civarlarından gelen meyvelerin ilgi gördüğünü belirterek, ”Bir yıl beklenen meyveler belli ki özlenmiş, azar azar da olsa satılıyor” dedi.

Eriğin 100’er gramlık paketlerde satıldığını dile getiren Avcı, ”100 gramı 15 liradan alıcı buluyor. Maddi durumu iyi olanlar ile hamileler, pahalı da olsa alıyor. Badem çağlası bir haftada 60 liradan 20 liraya geriledi. Biraz daha sabredilsin, erik de ucuzlayacaktır” diye konuştu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir