• DOLAR 32.506
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2427.81
  • ...
Irak 10 Yıldır Kan Ağlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - 10 Yıl Önce ABD önderliğinde İşgal edilen Irak Kan ağlıyor. Uluslararası Af Örgütü aralarında mahkûmlar, mağdurların aileleri, mülteciler, insan hakları aktivistlerinin de bulunduğu birçok kişi ile görüşerek ve mahkeme kayıtları ile resmi belgeleri inceleyerek Irak`ın işgalinin ardından yaşanan 10 yılı kapsayan bir rapor yayımladı.
 
Rapora kaynaklık eden bilgilere, Kürdistan Bölgesi`nde gerçekleştirilen saha araştırmasının yanı sıra geçen Eylül ayında Bağdat`ta hareketin İnsan Hakları Bakanlığı ve Yüksek Yargı Konseyi yetkilileri ile yapılan görüşmeler sırasında ulaşıldığı belirtildi.
 
Uluslararası Af Örgütü elde ettiği son bulguları Aralık 2012`de hükümete gönderdi fakat henüz bir cevap alamadı.
 
Uluslararası Af Örgütü`nün "Hak ihlallerinin 10 yılı" adlı raporuna göre ABD önderliğinde 10 yıl önce gerçekleştirilen işgal sonucunda, Irak korkunç insan hakkı ihlalleri ile çevrelenmiş durumda; bunların başında ise, sivillere yönelik saldırılar, mahkûmlara işkence uygulanması ve adil olmayan yargılanmalar yer alıyor.
 
İngilizce Yayınlanan Rapor, 2003`teki işgalin ardından Irak güvenlik güçleri ve yabancı birlikler tarafından mahkûmlara yönelik gerçekleştirilen işkence ve diğer kötü muamelelerin kronolojisi niteliğinde.
(Şefik Mert - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir