• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Yeni Konteyner Kentler Kurulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres`le Ankara`daki bir otelde kahvaltılı çalışma toplantısında bir araya geldi.

Atalay, toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sınırlarda ve kampların bulunduğu bölgelerde güvenlik tedbirlerini artırdıklarını bildiren Atalay, ``Oralarda yeni kontrol mekanizmaları geliştirdik. Bu tür olayların olmaması için Türkiye olarak çok daha dikkatliyiz`` dedi.

Çözüm süreci

Atalay, Abdullah Öcalan`ın mektuplarıyla ilgili soru üzerine de ``O süreç ifade ettiğiniz şekilde, onların cevapları gelecek, tekrar görüşmeler olacak onlar da o şekilde devam ediyor. Bir takvim yok. Esasen bununla ilgili bir takvim vermek de mümkün değildir`` diye konuştu.

Çözüm sürecini hükümet olarak büyük bir titizlik içinde yürüttüklerini vurgulayan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:
``Süreci zedeleyecek açıklama ve tutumlardan kaçınarak ciddiyetle bu işi yürütüyoruz. Süreç iyi yürüyor. Olumlu şekilde yürüyor. Büyük bir toplumsal destek var, beklenti var ve umut var. Ülkemizin bütün kesimlerinde vatandaşlarımız, bu çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanması ve bu terörden kurtulması yönünde büyük bir destek veriyor. Bizim özellikle Türkiye`nin değişik yerlerinde ziyaretlerimiz oluyor ve geçen hafta sonu Kars`taydım, bu hafta sonu Iğdır`daydım. Ülkenin her köşesinde büyük bir destek var. Bölge toplantılarımız yapılıyor.``

Yeni konteyner kentler kurulacak

Atalay, Türkiye`deki Suriyeli sığınmacılar için oluşturulan kamplarda yer kalmadığı, bu nedenle sınırın öte tarafında bekleyen Suriyelileri artık kabul etmediği yönünde ortaya atılan iddiaların da doğru olmadığını ifade ederek, yeni sığınmacılar için Malatya ve Kilis`te yeni konteyner kentler kurulacağını, bunun için Van`da depremzedelerin boşalttığı konteynerlerin kullanılacağını kaydetti.

Atalay, sınır ötesinde bekleyen ve Türkiye tarafına geçmek istemeyenler için çadır ve insani malzeme yardımları yaptıklarını belirterek, ``Yer kalmadığı için yeni Suriyeli sığınmacılara kapıların kapatıldığı iddiaları da doğru değil. Biz Türkiye olarak açık kapı uyguluyoruz`` dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir