• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
Kızılay ile İEÜ arasında protokol imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Protokol ile İzmir Ekonomi Üniversitesi`nde okuyan öğrenci, akademik ve idari personel kan bağışı konusunda eğitilecek.

 

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu ile Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök tarafından imzalanan protokol ile eğitimlere en kısa sürede başlanacak.

 

Protokol kapsamında verilecek eğitim ile 6 bin 500 öğrenci ve yaklaşık bin akademik ve idari personelin yanı sıra, ailelerine de ulaşılacağını hatırlatan Prof. Dr. Baltacıoğlu, \"Topluma karşı görevli olduğumuz sosyal sorumluluklar kapsamında kan bağışı da çok önemli bir yere sahip. Öğrencilerimizin yanı sıra akademik ve idari personelimizin de alacağı eğitim ile kan bağışı konusunda bilinçlenerek, çevremizi de bilinçlendirme fırsatımız olacak. Üniversite olarak bu kampanyanın içinde yer aldığımız için çok mutluyuz\" dedi.

 

Geçen yıl Ege Bölgesi`nde 400 bin kişiye kan bağışı ve kandan bulaşan hastalıklar konusunda eğitim verdiklerini belirten Gökay Gök ise, 2013 yılı hedeflerinin 600 bin kişiye ulaşmak olduğunu söyledi.

 

Üniversitelerin bu anlamda çok önemli olduğunu da belirten Gök, katkılarından ve işbirliğinden dolayı Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu`na teşekkür etti. (Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir