• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
1948'de işgal edilen topraklarda bir Filistinli daha katledildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin'in, siyonist rejim tarafından işgal edilen topraklarında bir Filistinli daha silahlı saldırı sonucu katledildi.

1948'de işgal edilen topraklarda yer alan et-Tira kentinde dün akşam 27 yaşındaki Muhammed Iyad Kasım isimli Filistinli genç üzerine açılan ateşle vefat etti.

Filistinli gencin saldırı sonucu ağır yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı fakat doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadığı ifade edildi.

Yaklaşık bir hafta önce de yakınlardaki Jaljulia kentinde Muhammed Abdurrazık Ades isimli Filistinli çocuk cinayete kurban gitmişti.

Son olayla birlikte 1948'de işgal edilen topraklarda yılbaşından bu yana işlenen cinayetlerde katledilen Filistinlilerin sayısının 17'ye ulaştığı kaydedildi.

Siyonist işgal rejiminin sözde polisinin cinayetlere seyirci kaldığını belirten Filistinliler, Jaljulia kentinde bir çocuğun katledildiği, bir diğerinin de yaralandığı olayın polis merkezine 50 metre mesafede gerçekleştiğini belirttiler.

1948'de işgal edilen topraklarda şiddet ve cinayet olaylarının yayılmasını protesto için cuma günü düzenlenen iki ayrı gösteriye binlerce Filistinli katıldı.

Jaljulia kentinde cuma namazı sonrası düzenlenen protesto gösterisine katılan Filistinliler, bazı yolları trafiğe kapattı ve işgal polisini cinayetlere göz yummakla suçlayan sloganlar attı.

Cuma günü ayrıca 1948'de işgal edilen topraklarda işlenen cinayetleri protesto için Ummu'l-Fahm kentinde de gösteri düzenlendi.

Siyonist işgal rejimi, Müslümanların yaşadığı bölgelerde gerekli güvenliği sağlamadığı için son dönemlerde Müslümanlara yönelik şiddet ve cinayetler tehlikeli bir şekilde artıyor.

Son cinayetlerle birlikte 1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarındaki cinayet sayısı, yılbaşından bu yana 17'ye çıktı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir