• DOLAR 32.577
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2427.702
  • ...
Batman Covid-19'un sarsıcı etkisini en fazla yaşayan iller arasında yer aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mesajında Vali Şahin, tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgınının birçok ülke ve Türkiye'de ciddi sorunlar doğururken Batman'ın Covid-19 virüsünün sarsıcı etkisini en fazla yaşayan iller arasında yer aldığını söyledi.

2020'nin yaz aylarında virüsün yayılma hızı ve vaka sayılarında Batman'ın adeta kırmızı alarm verdiğini belirten Vali Şahin, "Salgına karşı adeta bir seferberlik başlattık ve kentin bütün potansiyeli devreye sokuldu. Valilik ve belediye çalışanlarından, emniyet mensuplarına kadar Batman'daki tüm kamu personeli çalışmalara dahil edildi. Aldığımız sıkı tedbir ve denetimlerle birlikte hastalığın seyrini değiştirmeyi başardık. Covid-19'a karşı yürütülen bu mücadelenin başarıya ulaşmasında en büyük pay ise sağlık çalışanlarımıza ait." dedi.

Bu süreçte sağlık çalışanlarına çok şey borçlu olduklarını ifade eden Vali Şahin şöyle devam etti: "Memurdan temizlik görevlisine, eczacıdan hasta bakıcıya, hemşireden doktora uzanan bu iyilik ordusu halkımızın sağlığı için ter dökerken gün oldu şehit verdi, gün oldu anlaşılmadı ve hak etmediği tepkilerle karşılaştı. Ancak onlar yılmadı ve Batman'ın kaderini değiştirdi. 28 yaşında aramızdan ayrılan Yasemin Çolak Hemşireye, hastaları iyileşsin diye ev ev dolaşırken şiddete maruz kalan Doktor Emrah Yavuzkılıç'a yüzlercesi virüsten etkilense de hayatını riske atıp Batman için ter döken 6 bin sağlık çalışanına çok şey borçluyuz."(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir