• DOLAR 32.587
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2512.213
  • ...
Gaziantep Valiliği “usulsüz ihale” iddiasını yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bazı basın mecralarında yalan ve iftirayla gündeme gelmeyi alışkanlık haline getiren bir şahsın iftiralarından yola çıkarak ‘Valiliğin ihalesi AKP Gençlik Kolları Başkanı’nın ailesine ait şirkete verildi’ ve ‘Gaziantep’te eski AKP İl Gençlik Kolları Başkanı ve kardeşi başarısına başarı kattı’ şeklinde başlıklar kullanmak sureti ile Ak Parti Gençlik Kolları Başkanının başkan olduğu dönemde haksız bir şekilde Valilik tarafından açılan ihaleyi aldığı imalarıyla Valiliğimiz hakkında asılsız söylemlere yer verilmekte ve kamuoyunda yanlış algı oluşturularak Kurumumuz yıpratılmaya çalışılmaktadır.” dedi.

Söz konusu haberlerde sözü geçen 260 yataklı öğretmen evi yapım işinin 1 Haziran 2020 tarihinde ihale edildiği hatırlatılan açıklamada, “İhale ‘açık ihale’ yöntemi ile yapılmış olup, ihale dokümanlarına 81 firma Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden ulaşmış ve bu firmaların 50 tanesi teklif vermiştir. Dolayısıyla şartları oluşturan her firma açık ihale yöntemi ile ihaleye katılabildiği için kişi ya da firmaların kurumumuz tarafından seçilmesi mümkün değildir. İhalenin yaklaşık maliyeti 72 milyon 223 bin 639 liradır. İhale kapsamında katılan firmaların teklifleri ile işin maliyeti göz önüne alınarak EKAP sistemi üzerinden tespit edilen ihale en düşük eşik değeri ise 53 milyon 499 bin 459 lira olarak belirlenmiştir.” ifadelerini kullandı.

Teklif veren 50 firmadan 14 tanesinin teklif değeri belirlenen en düşük eşik değerin altında kaldığı ifade edilen açıklamada, dosyası eksiksiz olup mevzuat hükümlerine aykırılık taşımayan ve en uygun teklifi veren firmanın ihaleyi aldığı bildirildi.

Valilik tarafından ihalenin kasıtlı olarak bahsi geçen firma ortaklığına verildiği şeklinde oluşturulmaya çalışılan algının “yalandan ve iftiradan” ibaret olduğu belirtilen açıklamada, ilgili ortaklık firmalarının kendi iç yönetimiyle ilgili hisse değişikliğine dayalı geliştirdiği sürecin valiliği ilgilendirmediği ve ihale sürecinde herhangi bir etkiye sahip olmadığı belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir