• DOLAR 32.561
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2432.783
  • ...
İzmir'de korkutan vaka artışı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Serhan Sakarya, koronavirüs pandemesinin kentteki durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kontrollü normalleşme ile birlikte kentte vaka sayılarının arttığını hatırlatan Sakarya, İzmir'in çok yüksek riskli iller arasına girebileceğine dikkat çekti.

''Toplumsal harekerin olduğu her yer kırmızıya dönecektir''
Sakarya, ''Bir yıllık süreç içerisindeki değişimlere baktığınız zaman; Bodrum, Çeşme, Urla, Seferihisar mavi alandı. Ancak yazın en kırmızı alan orası oldu. Yani toplumsal hareketin olduğu her yer kırmızıya dönecektir. Normalleşme başlamadan önce iş yerime her gün 15 dakikada geliyordum.

Bir yıllık süreç içerisindeki değişimlere baktığınız zaman; Bodrum, Çeşme, Urla, Seferihisar mavi alandı. Ancak yazın en kırmızı alan orası oldu. Yani toplumsal hareketin olduğu her yer kırmızıya dönecektir. Normalleşme başlamadan önce iş yerime her gün 15 dakikada geliyordum'' ifadelerini kullandı.

''Bu mümkün görünmüyor''
''Biz bundan önceki ekim, kasım, aralık ayında vaka sayılarından dolayı Türkiye'nin riskli ilk üç şehrinin başında geliyorduk'' diye konuşan Sakarya, ''Çok ciddi bir atak geçirdik. Bunu tekrar nisan, mayıs aylarında yaşarsak, yaz ayını virüsün zayıfladığı ve insanlara bulaşma riskinin azaldığı bir süreç olarak hayal etmenin bir anlamı yok. Bu mümkün görünmüyor'' sözlerini sarf etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir