• DOLAR 32.597
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2500.14
  • ...
ABD’de 'George Floyd'un ailesine 27 milyon dolar ödenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD’de siyahi George Floyd’un polis memuru Derek Chauvin tarafından gözaltına alındığı sırada boynuna baskı uygulanarak öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşmasından önce Minneapolis kenti ile Floyd’un ailesi arasında 27 milyon dolarlık anlaşma yapıldı.

Chauvin’in yargılanmasına 3 hafta sürmesi beklenen jüri seçimi sonrası başlanması planlanırken, davadaki açılış konuşmalarının ise 29 Mart'ta yapılması planlanıyor. Davada kararın ise nisan ayı sonuna kadar çıkması beklenmiyor.

Floyd cinayetine karışan diğer 3 polis memuru davada ayrı ayrı yargılanacak. Chauvin'e yardım etmekten suçlanan 3 eski polis memurunun davasının ise ağustos ayında başlaması bekleniyor.

Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başta Minneapolis’te başlayan protestolar ABD geneline yayılmış, ardından tüm dünyada polis şiddeti ve ırkçılık protestoları patlak vermişti. Avrupa’da ve ABD’de köle ticareti yapan ve ırkçı geçmişe sahip birçok eski lider ve tanınmış kişinin heykelleri protestolarda yıkılmıştı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir