• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
Bursa'daki kazada ölü sayası 4'e yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa'da, freni boşalan TIR, önündeki birçok aracı altına alarak sürükledi. İlk belirlemelere göre, ortalığı savaş alanına döndüğü kazada çok sayıda ölü ve yaralının olduğu öğrenildi. Öte yandan, kaza güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Kaza, akşam saatlerinde Kestel ilçesi Barakfakih mevkiinde meydana geldi. Freni boşalan TIR, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesiyle önündeki araçları çarpıp, altına alarak sürükledi. Kazada çok sayıda araç TIR'ın çarpmasıyla demir yığına dönerken, ortaya çıkan görüntü savaş alanını andırdı.

Öte yandan kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde TIR’ın hızla önündeki araçları teker teker ezerek ilerlediği görüldü.

KAZA YERİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Bursa'nın Kestel ilçesi Barakfakih mevkisinde freni boşalan TIR, önündeki birçok aracı altına alarak sürükledi. Kaza yerindeki incelemenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bursa Valisi Yakup Canbolat, 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin de yaralandığını söyledi. Feci kazanın yaşandığı otoyol, drone ile havadan görüntülendi. 

KAZADAN YARALI KURTULAN VATANDAŞ O ANLARI ANLATTI

Bursa'nın Kestel ilçesi Barakfakih mevkisinde freni boşalan TIR, önündeki birçok aracı altına alarak sürükledi. Kazadan yaralı olarak kurtulan Hasan Boşnak, o anları anlattı.

TIR'ın karşı şeritten üzerlerine doğru geldiğini söyleyen Boşnak, "Kırmızı ışıktaydık, karşımızdaki araçlar da kırmızı ışıktaydı. Bir anda ortalık toz duman oldu. Vitese takıp, ileri aracımı ileri atmak istedim, takana kadar geldi, biçti bizi. Araçtan indiğimde arkamdaki kamyonun bizim arabanın üzerinde olduğunu gördüm. Bir araç yolun dışına çıkmıştı. Aracın içerisindeki adamı çıkarmak için çabaladım, çıkaramadım" dedi. Hasan Boşnak, İnegöl Devlet Hastanesi'ne gelerek, ayakta tedavi edildi.

Kazayı görenler, TIR'ın karşı şeritten kornaya basarak çok hızlı geldiğini ifade etti.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Bursa'nın Kestel ilçesi Barakfakih mevkisinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden 3 kişinin Basri Gümüş, Ahmet Ömeroğlu ve Semih Ural olduğu belirlendi. Çift yönlü olarak yaklaşık 4 saattir kapalı olan Bursa- Ankara karayolu, kazaya karışan araçların yoldan kaldırılmasıyla birlikte tek şeritten trafiğe açıldı. Ekiplerin yol üzerindeki temizlik çalışmaları devam ediyor.

TIR SÜRÜCÜSÜ GÖZALTINA ALINDI

Bursa'nın Kestel ilçesi Barakfakih mevkisinde meydana gelen kazada 4 kişinin ölümüne, 20 kişinin de yaralanmasına neden olan TIR'ın sürücüsü Faruk E., gözaltına alındı. Sürücü hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

 

Kaynak:DHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir