• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
KADES'te Kürtçe'nin olmamasına AK Partili vekilden tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı tarafından 2 Ocak 2020 tarihinde imzalanarak yürürlüğe giren "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi" uyarınca Kadın Destek Uygulaması (KADES) isimli uygulama hazırlandı.

Bakanlık tarafından hazırlanan uygulamada başta Kürtçe olmak üzere Türkiye'de konuşulan dillerin yer almaması tepkilere neden oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün İçişleri Bakanlığı'nın KADES uygulamasında Türkçe'nin yanı sıra Farsça, Arapça, İngilizce, Rusça ve Fransızca dil seçenekleriyle hizmet vereceğini açıklamasının ardından Kürtçe’nin olmaması, kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, KADES uygulamasında Kürtçe'nin dil seçenekleri arasında yer almamasına tepki göstererek şunları söyledi:

“Bir dilin yok sayılması asgari o dili konuşanların yok sayılmasıdır. Bu ülkenin en kadim unsurunu teşkil eden bir halkı yok saymanın ise hiçbir izahı olamaz. Umarım KADES uygulamasındaki eksiklik en kısa sürede giderilerek Kürtçe de kardeş diller arasındaki yerini alır.” dedi.

Atalay, bir diğer paylaşımında ise, “Dillerinizin ve renklerinizin farklı farklı oluşu O'nun ayetlerinden birer ayettir.' (Rum 22)… Diller arasında ayırımcılık yapmak hukuken suç, dinen günah, ahlaken ayıptır.” dedi. (İLKHA)

 

 

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir