• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
AK Parti üyelerinin evini basan polis: Niye esrar ekmiyorsunuz?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde gece 02.30 sıralarında aralarında AK Parti üyelerinin de bulunduğu 6 eve özel harekat polisi baskın düzenledi.

PKK'ye yardım ve yataklık yaptıkları ihbarıyla evlere baskın düzenleyen polis, herkesin uykuda olduğu bir esnada koç başıyla kapıları kırdı, aile bireylerini yere yatırdı, evde arama yaptı.

Evlerine baskın düzenlenen ailelerden Dalgalı ailesinin reisi Emin Dalgalı, İLKHA'ya telefonda yaptığı açıklamada polisin tavrına tepki verdi.

Gece 02.30 sıralarında büyük bir gürültüyle uyandıklarını söyleyen Dalgalı, polisin kapıları kırarak içeri girdiğini, herhangi bir arama belgesi göstermeden çocuklarını yere yatırdığını ve ev eşyalarını dağıttığını söyledi.

Baskın sırasında evde bulunan küçük çocukların da korkudan altlarına yaptıklarına dikkat çeken Dalgalı, polisin bu tavrının kabul edilemez olduğunu belirtti.

"AK Parti üyesiyiz"

Dalgalı, "Polis evimizi bastıktan sonra evde arama yaptı. Aramada bir şey çıkmayınca bana, 'Silahları nereye sakladınız? Çıkarın onları. PKK'ya küfretsene' gibi sözler sarf ettiler. Biz de PKK'yla bağımızın olmadığını, evde de herhangi bir silahın olmadığını söyledik. Onlara, AK Parti üyesi olduğumuzu, bunu AK Parti Hazro İlçe Başkanlığından da teyit edebileceklerini söyledik. Hatta ambarımızda seçimden kalma AK Parti broşürleri de vardı. Onları da dağıttılar." diye konuştu.

Polisin, mahalledeki diğer 5 yakınının evine de baskın düzenlediklerini söyleyen Dalgalı, bunlardan birinin de CHP İlçe Başkanı Turgut İncel olduğunu ve aynı baskın şeklinin onlara da yapıldığını anlattı.

"O kadar tarlanız var, niye esrar ekmiyorsunuz?"

Baskın yapılan evlerden birinin de oğlunun evi olduğunu aktaran Dalgalı, "Polis, oğlumun evine yaptığı baskında eşine, 'Niçin burada kalıyorsunuz? Sizin maddi durumuz iyi, gidin şehirde kalın.' gibi benzer ifadeler kullanmışlar. Bir oğlum da bende kalıyor, bize yaptıkları baskında da oğluma, 'O kadar tarlalarınız var, niye esrar ekmiyorsunuz?' dediler." şeklinde konuştu.

Polisin, hukuksuz ve orantısız baskınını savcılığa şikayet ettiklerini söyleyen Dalgalı, yetkililerin bu duruma duyarsız kalmamalarını istedi."

HÜDA PAR heyeti aileyi ziyaret etti

HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Adnan Balyen ve beraberindeki heyet, Dalgalı ailesini ziyaret ederek polis baskını hakkında bilgi aldı.

Polisin, asılsız bir ihbar üzerine yaptığı baskın şekline tepki gösteren Balyen, aileye geçmiş olsun dileklerini iletti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir