• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
Katolik Hristiyanların liderinin Irak ziyareti dinler arası diyalogun bir parçası mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kataloliklerin lideri Papa'nın Irak'a yaptığı ziyaretin arka planında Irak'ta Hrısityanlığa hitap eden özerk bir din merkezi kurmak olduğunu belirten Hacı Kurt, ziyaretin dinler arası diyoloğun bir parçası olduğunu belirtti.

Katoliklerin lideri Papa'nın Ur şehrini ziyareti sırasında sarf ettiği "Hazreti İbrahim'in memleketi" sözünün "İbrahimi dinler" projesinin bir parçası olduğunu belirten Hacı Kurt,  Urfa'da  da benzer projenin hayata geçirilmek istendiğine değindi.

"İbrahimi ve semavi dinler" diye bir ifadenin İslamiyette olmadığını belirten Hacı Kurt, "İbrahimi dinler değil, İbrahimi din vardır; bu da İslam dinidir" ifadelerini kullandı.

Katolik liderin "İbrahim Aleyhisselam'ın memleketi Ur şehri"dir ifadelerine tepki gösteren Hacı Kurt, " Katolik lider, 'Ur şehri, brahim'in doğum yeridir, birleşelim' diye bir çalışma yürüttü. Böyle bir iddia söz konusu olamaz.  İbrahim Aleyhisselam'ın memleketi Urfa'dır" şeklinde konuştu.

"Hrısityanlığa hitap eden özerk bir din merkezi kurmak amaçlanıyor"

Hristiyanların 3 mezhebi olduğunu belirten Hacı Kurt, "Katoliklerin merkezi Roma Vatikandır ve devlet mahiyetindedir. Protestanların merkezi İngiltere'dir. Ortodoksların merkezi ise İstanbul'dur. Hristiyan nüfusu bakımından temsili ciheti ile en fazla nüfusa sahip katoliklerdir. Katolikleri 'Papa' temsil etmektedir. Katoliklerin lideri Irak'ı ziyarete gitti. Yapılan ziyaretin detayına baktığımız zaman; orada Hrısityanlığa hitap eden özerk bir din merkezi kurmak amaçladığını göreceğiz. Daha sonra Ur şehrini ziyarete gitti. Ur şehrinin İbrahim Aleyhisselam'ın sözde memleketi olduğundan bahsetti. İbrahimi dinler adı altında bazı projeler uygulanmaya başlandı. Daha önce Urfa'mızda 'dinler bahçesi' adı altında Haleplibahçe semtinde projeler yapmak istediler. 'İbrahimi dinler' projesi adı altında 'büyük bir tepe yapılacak ve tepenin etrafında üç tane mabed olacaktı: camii, kilise ve havra…' Cenab-ı Allah,  bu projelerini akamete uğrattı. Daha sonra burada tarihi mozaikler ortaya çıkınca sonuca ulaşamadılar." şeklinde konuştu.

"İbrahimi dinler değil, İbrahimi din vardır"

Allah'ın Kur'an'ı Kerim'de Hazreti İbrahim'den bahsettiği ayetlere dikkat çeken Hacı Kurt, "Katolik liderin Irak ziyareti 'dinler arası diyalog' projesinin bir parçasıdır. 'İbrahimi ve semavi dinler' diyorlar ama böyle bir şey İslamiyettte yoktur. İbrahimi dinler değil, İbrahimi din vardır; bu da İslam dinidir. Allah'u Teala Ali İmran Suresi'nde buyuruyor, ' İbrahim ne Yahudi ne de Hıristiyan'dı.' Katolikler 'Biz İbrahim'in çocuklarıyız, İbrahim'in dinine bağlı kişileriz' diye insanlara anlatıyorlar. Halbuki Kur'an'ı Kerim'in ispatı ile Hazreti İbrahim'in Yahudilik ve Hristiyanlık'tan uzak olduğu belirtiliyor. Kur'an'ı Kerim'de  'O, Allah'ı birleyen ve O'na teslim olandı. O, müşriklerden değildi.' diye buyrulmuştur. Müşrikler 'biz İbrahim'in neslindeniz' deseler de Allah hepsini reddetmiştir." diye konuştu.

"Katoliklerinin liderinin Irak ziyareti, dinler arası diyalogun bir parçasıdır"

Katolik liderin, Irak'a gitmesini tamamen bir ifsat çalışması olduğunu vurgulayan Hacı Kurt, "İslam dini; tek dindir. İslam'ın dışındaki diğer dinler batıldır. Cenab-ı Allah, Kur'an'ı Kerim'de,  ' Kim İslamdan başka bir din ararsa onda (bu din) asla kabul olunmaz' diye buyurmuştur. Katolik liderin Irak'taki çalışmaları; memleketimizdeki FETÖ hareketi ile dini sulandırma ve dinler arası diyalog pojesinin bir parçasıdır. Katolik liderinin yaşı 84'tür.Yürürken bile zorlanan birisidir. Irak, güvenlik açısından son derece muğlak bir yerdir. Buna rağmen katolik lider, o yaşta 4 gün boyunca Irak'ta gezmiştir. Irak'ta Şiiler ve Sünniler vardır. Katolik lider, Şiilerin lideri  ile görüşmüştür. Sünnilerin lideri ise Papa ile görüşmeyi reddetmiştir.  Katolik lider, Sünnilerle görüşseydi kendine meşrutiyet hakkı doğacağını düşünmüştü. Irak Cumhurbaşkanının ısrarlarına rağmen Sünni ider bu görüşmeyi kabul etmedi. Katolik liderinin Irak'a gitmesi tamamen bir ifsat çalışmasıdır. Papa'nın Irak'a gitmesi Hristiyanlık için yeni bir merkez kurmak ve İslam'ı sulandırmak amacıyladır." ifadelerini kullandı.

"Müslüman olmayan bir insandan İslamiyete ve Müslümanlığa zerre kadar fayda gelmez"

Müslümanların, Katolik liderin ziyaretinden bir medet beklememesi gerektiğinin altını çizen Hacı Kurt, "Yardım sadece Allah'tandır. Katolik lider, bizim inancımıza göre dindar değildir. Her ne kadar Allah'ın olduğunu ve Peygamberleri kabul etse de İslam'a göre Müslüman değildir. Müslüman olmayan bir insandan İslamiyete ve Müslümanlığa zerre kadar fayda gelmez; Müslümanlar zarar görür." dedi.

"İbrahim Aleyhisselam'ın memleketi Urfa'dır"

Katolik liderin "İbrahim Aleyhisselam'ın memleketi Ur şehri"dir ifadelerine tepki gösteren Hacı Kurt, " Katolik lider, 'Ur şehri, brahim'in doğum yeridir, birleşelim' diye bir çalışma yürüttü. Böyle bir iddia söz konusu olamaz.  İbrahim Aleyhisselam'ın memleketi Urfa'dır. Ben 1976'larda Yakubiye Mahallesi'nde Sefalı Camii'nde müezzinlik yapıyordum. Abdurrahman Hoca isminde yaşlı bir imam vardı. Camii inşa edilirken burada su şebekesi olmadığınından halk, merkeplerle su getirirdi. Camii yapılırken de çok su kullanıldı. Abdurrahman Hoca, kıble tarafında, mahalleye çıkan yol üzerinde kuyu olduğunu söyledi. Kuyu, ilk etapta sarnıç şeklindeydi. Sarnıçın içerisi hafriyat dolmuştu.  Hoca, çocuklarının kuyuyu kazmasını söyledi. Çocuklar, burada bir şey olmadığını ve içerisinde hafriyat olduğunu söylediler. Hoca 'kazın' dedi. Sarnıç kazılınca ortaya kuyu ağzı çıktı. Kuyuyu kazmaya başlayınca metrelerce ateş külü çıktı. Külün çıkması; zaman içerisinde burada büyük bir ateş yakıldığının delildir." ifadelerini kullandı.

Hacı Kurt, Hazreti İbrahim'in Urfa'da doğduğu ile ilgili sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

"Halen Urfa Kalesi'nin eteklerinde, kuzey ve göl tarafında derin kazılar yapılınca kül katmanları çıkıyor. Bu kanıt, İbrahim Aleyhisselam'ın ateşe atıldığı yerin Urfa olduğuna işarettir. Diğer bir ispat ise yüzyıllardır Urfa'nın dergah mevkii ve Hazreti İbrahim'in doğum yeri mağara; insanlar tarafından ziyaret edilir, su içilir. Bu durum artık tevatür derecesine gelmiştir. Bu kanıtlar Hazreti İbrahim'in doğum yerinin Urfa olduğuna işarettir. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir