• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mısır'la ilişkiler hakkında açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"Mısır halkıyla Türk milletinin ayrı olması söz konusu değil"

Erdoğan, Mısır'la ilişkiler hakkında bir soruya, "Mısır'la istihbari, diplomatik ve ekonomik olarak zaten işbirliği sürecimiz devam ediyor. Bunda herhangi sıkıntı söz konusu değil. Bunu en üst düzeyde değil de bunun bir tık altında devam ediyor. Gönlümüz ister ki Mısır'la olan bu süreci çok daha güçlü bir şekilde devam ettirelim. Onun için yapılan bu istihbarı, diplomatik ve siyasi görüşmeler netice verici olduktan sonra biz bunu çok daha ileri kademelere taşırız. Çünkü Mısır halkıyla Türk milletinin ayrı olması söz konusu değil. Mısır halkını Yunanistan'ın yanına yerleştirmek mümkün değil, hiçbir zaman bir Yunan halkıyla Mısır halkının özdeş olacağına inanamayız. Bunun için de olması gereken yerde görmek isteriz." yanıtını verdi.

"Suudi Arabistan'ın Yunanistan ile ortak tatbikata girmesi bile bizi üzmüştür"

"Hatta daha ileri gidiyorum." diyerek,  "Suudi Arabistan'ın Yunanistan ile ortak tatbikata girmesi bile bizi üzmüştür." ifadesine dikkat çeken Erdoğan, "Biz Suudi Arabistan'ı da böyle bir karar sürecinde görmek istemezdik. Bunu da tabi Suudi Arabistan yetkilileriyle ayrıca görüşeceğiz ki bu böyle olmamalıydı, olmamalıdır diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, Çin'den ikinci bir aşı paketinin gelebileceğini, mutabık kalınırsa bir 50 milyon daha Çin'den aşı alabileceklerini kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir