• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Batman’da 190 çiftçiye fıstık ve badem fidanı dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kozluk yolu üzerinde bulunan Çiftçi Eğitim Merkezinde düzenlenen törende çiftçilere hitap eden Vali Hulusi Şahin, pek çok kaynaktan destek alarak seferberlik mantığı içerisinde Batman tarımını geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Seracılıktan, tıbbi aromatik bitkilere kadar çok geniş bir çerçevede tarım desteklerini devam ettirdiklerini vurgulayan Şahin şöyle devam etti:

“Bugün de burada Batman’ın en gözde tarımsal ürünü olan fıstığa ve bademe yönelik desteğimizi çiftçimizle buluşturuyoruz. Batman’da toplamda 70 bin dekarlık fıstık bahçesi mevcut. Rekolte olarak da bu sene yaklaşık 10 bin ton kadar fıstık hasadı gerçekleştirildi. Bu durum, her yıl hem ekim alanı hem de hasat miktarı bakımından katlanarak artmaya devam etmektedir.”

Verimli topraklarda fıstık bahçesi kurmayı önermediklerini ifade eden Şahin “Çünkü fıstık, daha eğimli ve çorak arazilere uygun bir tarım ürünüdür. İlimiz merkez ve ilçelerinde 190 çiftçimize toplam 79 bin 250 sertifikalı tüplü fıstık çöğürü ile 4 bin sertifikalı badem fidanı dağıttık. Dağıtılan bu fidanlar ile ilimizde 100 dekar alanı kapsayacak şekilde yeni badem bahçeleri ile 2 bin 935 dekar alandan oluşan yeni fıstık bahçeleri kurulacak.” dedi.

Konuşmaların ardından Batman merkez ve 5 ilçede toplamda 190 çiftçiye yüzde 70 hibeli 79 bin 250 fıstık fidanı ve 4 bin badem fidanı dağıtımı yapıldı.

Törene: İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, ilgili kamu kurum yöneticileri, Ziraat Odası Başkanı, Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı ve çok sayıda çiftçi katıldı.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir