• DOLAR 32.562
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2424.38
  • ...
IRCICA Genel Direktörlüğü'ne Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç atandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, 1961'de İstanbul'da doğdu. Hırkaişerif İlkokulu, Vefa Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrenim gören Kılıç, 1988'de asistan olarak göreve başladığı Marmara Üniversitesi İslam Felsefesi Ana Bilim Dalında "İslam Kaynakları Işığında Hermes ve Hermetik Düşünce" başlıklı yüksek lisans tezini hazırladı.

Türkiye üniversitelerinde müstakil "Tasavvuf Ana Bilim Dalı"nın kuruluşunun ardından bu dalda yapılan ilk doktora tezi sayılan "İbn Arabi'de Varlık ve Mertebeleri" isimli tezini savunan Kılıç'ın, Türkçe ve yabancı dillerde birçok ansiklopedi ve dergilerde sahasıyla ilgili makaleleri yayımlandı.

Kılıç, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Sistematik Tasavvuf Bilim Dalı Başkanlığı, Türk ve İslam Eserleri Müzesi Başkanlığı, Islamic Manuscript Association Yönetim Kurulu Başkanlığı, İslam İşbirliği Teşkilatına Üye Ülkeler Parlamentolar Birliği Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu.

Tasavvuf düşüncesi merkezli ulusal ve uluslararası konferanslarda tebliğler sunan, Türkçeye ve farklı dillere çeviriler yapan Kılıç, İngilizce, Arapça, Farsça ve Fransızca biliyor.

Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi olan Kılıç evli, 2 çocuk ve bir torun sahibi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir