• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Fransa'daki dünyanın en büyük veri merkezinde yangın çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Fransız bulut bilişim şirketi OVHcloud, Strazburg'taki tesisinde çıkan yangın sonucunda sunucuların büyük kısmının yok olduğunu duyuruldu.

Şirket, gece yarısından kısa bir süre sonra çıkan yangının dört veri merkezinden birini yok ettiğini ve diğer sunuculara da zarar verdiğini söyledi. Yetkililer, yangın sonrası sunucuların bulunduğu diğer birimlerin de geçici olarak kapatıldığını belirtti.

Avrupa'nın en büyük bulut hizmetleri sağlayıcısı ayrıca Fransız hükümeti de dâhil olmak üzere müşterilerine yangının ardından felaket kurtarma planlarını etkinleştirmeleri çağrısında bulundu.

Türkiye'de OVHcloud'da sunucularında sitelerini barından birçok siteye erişimin sağlanamadığı öğrenildi.

Firma, geçtiğimiz günlerde ilk kez halka arz planlarını başlattığını açıklamıştı.

Şirket CEO'su Octave Klaba, Twitter'da yaptığı açıklamada, " SBG2'de büyük bir olayımız var. Binada yangın ilan edildi. İtfaiyeciler olay yerine hemen geldiler ancak SBG2'deki yangını kontrol edemediler. SGB1-4'teki tüm hizmetleri etkileyen tüm site izole edilmiştir. Olağanüstü durum kurtarma planınızı etkinleştirmenizi öneririz. SBG3'te UPS'i kapatmayı bitirdik. Şimdi kapalılar. SBG3'e girmek ve sunucuları kontrol etmek istiyoruz. Amaç, en azından SBG3 / SBG4, belki SBG1 gibi bir yeniden başlatma planı oluşturmaktır. Bunu yapmak için ağ odalarını da kontrol etmemiz gerekir" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir