• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Hayvan yetiştiricilerine küçükbaş hayvan desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Daha önce hayvan yetiştiricilerine 2 bin 567 adet küçükbaş hayvan desteğinde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu desteğini arttırarak 199 küçükbaş hayvan desteğinde daha bulunarak bu sayıyı 2 bin 766’ya çıkarttı.

Hayvan yetiştiricilerine daha önce 184 adet büyükbaş, 2 bin 567 küçükbaş hayvan ve 24 bin 285 ton hayvan yemi desteğinde bulunan Tahmazoğlu, bu desteğini sürdürerek küçükbaş hayvan yetiştiricilerine Burç Mahallesinde düzenlenen törenle 199 küçükbaş hayvan daha verdi.

Törende konuşan Tahmazoğlu, hayvan yetiştiricilerine yönelik çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.

Şahinbey Belediyesi olarak hayvan yetiştiricilerine verdikleri destekleri anlatan Tahmazoğlu, “Daha önce 9 bin 387 ton arpa ve buğday tohumu, 10 bin 70 ton gübre, 24 bin 285 ton hayvan yemi, 750 bin adet zeytin, 150 bin adet fıstık fidanı dağıttık. Daha önce 2 bin 751 canlı hayvan dağıtımı gerçekleştirdik. Bu hayvanlarımızın sayısı doğumlarla birlikte  4 bin 199’a çıktı. Köylerde ihtiyaç sahibi hayvan yetiştiricilerine canlı hayvan dağıtımımız devam edecek.” dedi.

Şahinbey ilçesindeki 80 köyün 74’ünün yol çalışmasının tamamlandığını ifade eden Tahmazoğlu, “3 tanesinde halen çalışmalarımız devam ediyor. Bir aya kadar hepsi tamamlanmış olacak. Şu ana kadar açtığımız arazi yolu bin 300 kilometreyi buldu. Şimdi çiftçilerimiz yaz-kış demeden özel araçlarıyla dahi arazilerine gidebilecekler. Mera alanları çok önemli bu nedenle 75 milyon metrekare mera alanını gübreledik. Desteklerimiz bunla sınırlı değil, arı kovanı dağıtımı ile ilgili görüşmelerimizi yaptık ve tespitlerimiz devam ediyor. Bu yıl ilk olarak arı kovanı dağıtımı da yapacağız. Fidelerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Talep çok fazla, bir kısmını vatandaşımıza dağıtacağız ve dağıtılacak fide sayısı 10 milyonu bulacak, belki de geçecek. Tarımın desteklenmesi çok önemli ve Şahinbey Belediyesi olarak desteklerimizi arttırarak devam ettireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan da yapılan projelerin hayvan yetiştiriciliğinin gelişmesi anlamında çok önemli olduğunu belirtti.

Şahinbey’de üretimin arttığına dikkat çeken Şahinbey İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Güzel de İlçe Tarım Müdürlüğü olarak 4 yıldır bu projeleri organize ettiklerini ifade etti.

Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman ise yapılan bu tür projelerin ülkenin kalkınmasına büyük katkı sağladığını söyledi.

Hayvan yetiştiricileri de verilen desteklerden dolayı Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir