• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
“İstanbul Sözleşmesi kaldırılsın diyen herkese dava açacağım’’ dedi ABD ONU YILIN KADINI SEÇTİ!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Her şey gayet açık değil mi? Sinsi planları daha nasıl ifade edelim!

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi tarafından 8 Mart dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen Kadın ve Medya konulu panelde konuşan ve geçtiğimiz günlerde ABD’den ‘cesur kadınlar’ ödülü alan TKDF Başkanı Canan Güllü, ‘İstanbul Sözleşmesi uygulanmasın, kaldırılsın’ diyen her kişi adına yargıda dava açacakları tehdidine bulundu.

KADINLARIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN SÖZLEŞMEYİ SAVUNDU

Kadın cinayetlerini arttıran ve boşanmaların çoğalmasına neden olan İstanbul Sözleşmesi’ni savunan Güllü, şöyle konuştu:  “İstanbul Sözleşmesi, pazarlık konusu yapılıyor. Türkiye içindeki siyasi pazarlık değil sadece birliğe üye olan olmayan, sözleşmeyi imzalayan imzalamayanlar arasında da dayanışma olduğunu düşünüyorum. İstanbul Sözleşmesi bu tablolara karşın değişmeyecek, kalkmayacak. Değişmesi noktasında tecavüze uğrayan 92 yaşındaki kadının baş sorumlusudur. Kaldırılması yönünde siyasi irade ortaya koymaya çalışanların da kendine çeki düzen vermesi ve düşünmesi gerekiyor. Biz tartıştığımız her gün birilerinin tecavüze uğraması ve öldürülmesi yönündeki değirmene su taşıyoruz. İç hukuktan üstün olan bu sözleşmeyle ilgili alınacak karar, Türkiye’nin tek adam rejimine giden yolu açacaktır. ‘İstanbul Sözleşmesi kaldırılsın’ diyen her kişi adına yargıda dava açacağız.”

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI ÖDÜL VERDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü'nü geçtiğimiz günlerde Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü'ye vermişti. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Güllü'nün "cinsiyet eşitliği, kadınların yönetimde, iş gücünde ve eğitimde yer almasına teşvik için çalışmaları" vurgulanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir