• DOLAR 32.381
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2324.343
  • ...
Okullar yaz boyu açık olabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Musa Azak- DOĞRUHABER

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı bir TV programında okulların 2 Temmuz'a kadar açık olacağını duyurmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir takvim üzerinde çalıştığı ve okulların yaz boyunca açık kalacağı iddia edildi.

İSTEĞE BAĞLI OLACAK

Yeni takvime göre okulların yaz boyu açık kalması beklenirken bu konuda öğretmenlere de gönüllük esasıyla yeni bir çalışma planı çıkarılacak. Yeni plana göre öğretmenlere ek ücret ödemesi yapılacak. Öğrenci ve öğretmenleri için isteğe bağlı yürütülmesi planlanan sürecin 31 Ağustos'a kadar devam edeceği ifade edildi.

UZAKTAN EĞİTİMİN TELAFİSİ İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıkladığı gibi son ders zili 2 Temmuz’da çalacak ve karneler de bu tarihte öğrencilere verilecek. Geçtiğimiz dönemde karneler basılı olarak değil dijital olarak verilmişti. Okulların kapanacağı 2 Temmuz’a kadar eğitim-öğretim müfredatı sıkıştırmayacak, daha yavaş şekilde uygulanacak. Ancak müfredatın işlenmeyen kısımları için yaz boyunca takviye programları hazırlanacak. Böylelikle hem öğretmenler hem de öğrenciler için isteğe bağlı olarak yaz boyu okullar açık tutulacak. Eğitimciler de yaz sürecinin uzaktan eğitimde yaşanan aksaklıkların telafisi için büyük bir fırsat olduğu görüşünü savunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir