• DOLAR 32.564
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2428.56
  • ...
Pandemi Döneminde Simultane Çeviri Hizmetleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Profesyonel hayatın olmazsa olması haline gelen çeviri hizmetleri pandemi döneminde de önemini korumaya devam ediyor…

Çeviri ve tercüme denince akla ilk gelen yazılı çeviri olsa da küresel salgınla birlikte uzaktan çalışma ortamı simultane çeviri ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Profesyonel yazılı çeviri hizmetinde teslim edilen çeviri ürünü incelenerek alınan hizmet kalite açısından değerlendirebiliyor. Ancak kurumlar bu belgelerle bağlantılı veya bunlardan ayrı olarak profesyonel sözlü çeviri hizmetlerinde doğru uzmanları seçmezse mağduriyet yaşayabiliyor. Sözlü çeviri denince de dünya genelinde akla ilk olarak simultane çeviri, yani eşzamanlı çeviri geliyor. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra kullanılmaya başlayan simultane çeviri her koşul ve dönemde farklı dönüşümlerden geçerek etkinliğini sürdürürken pandemi döneminde de uzaktan çeviri çözümleri karşımıza çıkıyor.

Online Simultane Çeviri Hizmeti

Türkiye’de her yıl gerçekleştirilen yüzlerce kongre, konferans ve toplantının pandemi döneminde uzaktan, yani online çeviri kapsamında, sağlanması zorunluluğu ortaya çıktı. Teknik çeviri, hukuki çeviri ve akademik çeviri gibi daha zor ve uzmanlık gerektiren metinlerin simultane çeviri gerektiren toplantılarda aktarılması bu çeviri hizmetini daha hassas hale getirdi. Burada özellikle bir saati geçen toplantılarda yetkin bir simultane tercüman ekibiyle çalışmak sözlü çeviri hizmetini güvence altına alıyor.

Genel olarak sözlü çeviri ve simultane çeviri hizmetlerinin durumunu sorduğumuz Hesaplı Çeviri Kurucusu İlhan Erdem şunları söyledi: “Koronavirüsün, simultane çeviri sektöründe muazzam dönüşümler yarattığını söyleyebiliriz. Bu süreçte, konferans çevirmenlerinin davet edildiği proje sayısında bariz düşüşler oldu. En büyük zorluğu ise teknik ekipman kiralayan ve pandemi öncesinde ekipman yatırımına odaklanan firmalar yaşadı. Çok sayıda etkinlik iptal edildiğinden, müşteri mücbir sebeplerden ötürü ödeme yapılamaması veya bunun gerekçe olarak kullanılması gibi üzücü durumlar yaşadık. Sabit kabin yerine evden, iyi bir internet hızıyla çalışmanın güçlükleri hepimiz test eden süreçler oldu. Ancak hep ileriye bakmak zorundayız. Hesaplı Çeviri olarak yetkin simultane çeviri uzmanlarıyla çalışırken başta Zoom çeviri modülü olmak üzere online çeviri altyapısı ve kurulumu konusunda profesyonel sunmaya devam ediyoruz.”

Simultane Çeviri Uzmanlık Gerektirir

Dünya genelinde en fazla çevirinin İngilizceye ve bu dilden diğer diller yapılmasından İngilizcenin artık dünya dili olarak bilindiği varsayılabilir Ancak yazılı çeviride çok önemsenen hukuki, akademik, tıbbi çeviri hizmetleri tüm sözlü çeviri taleplerinizde de deneyimli tercümanlarla çalışmayı gerektiriyor. İşte Hesaplı Çeviri ajansı, Zoom kurulumunu da kapsayan online çeviri organizasyonunu sorunsuz bir şekilde organize ediyor.

Normalleşme Döneminde Simultane Sistem Talepleri Artacak

Normalleşme süreciyle birlikte daha çok talepe dilecek tercüman kulaklık ekipmanı ve diğer ekipmanlar Hesaplı Çeviri’nin simultane çeviri+simultane sistem paketleri kapsamında sunuluyor. Her türlü çeviri işlerinizde profesyonel ve deneyimli ekibi ile hizmet veren Hesaplı Çeviri kurumu sayesinde simultane tercüman yaptırmış olacaksınız. Detaylı olarak bilgi alabileceğiniz internet siteleri üzerinden de istediğiniz gibi çeviri hakkında bilgi alarak, çeviri işlerinizin tamamını yaptırabilirsiniz.

Yabancı dilden Türkçeye ya da Türkçeden farklı bir dile çeviri yaptırabileceğiniz gibi, simultane sistem ile eşzamanlı olarak birden fazla dile de çeviri yaptırabiliyorsunuz. Örneğin İngilizce-Türkçe çeviri hizmetinde çeviriyi girdi olarak kullanan Fransızca veya Arapça çevirmenler Türkçeden uzmanlık dillerine sözlü çeviri hizmeti sunabilirler. Tüm bunlar sizin deneyimli bir ekiple mümkün olacağından tüm çeviri projelerinde uygun fiyatlar sunan bir çeviri ajansı seçmeniz faydalı olacaktır. Simultane çeviri hizmetleri dışında belgelerde de Hesaplı Çeviri’nin hizmet tarifelerinden yola çıkarak garantili kaliteli çeviri hizmetini deneyimleyebilirsiniz. Dosyanızı sisteme hemen yükleyerek teklif alın veya simultane çeviri talepleriniz için WhatsApp üzerinden tek tıkla ulaşım sağlayın.

Bu haberler de ilginizi çekebilir