• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır`da Miraç Konulu Konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kongre Salonunda Doç.Dr. Nihat Hatipoğlu Mirac ve Miracın yansımaları adlı bir konferans düzenledi. Bayanların yoğun ilgi gösterdiği konferans saat 14.00`te başladı.

 

Haftaya Salı günü miraç kandilinin ihya edileceğini hatırlatan Hatipoğlu, Miracın gerçekleşmesinden önceki Mekke`deki Müslümanların yaşadığı sıkıntılara değindi. Peygamberimizin Miraca çıkmadan önce Mekkeli müşriklerin Müslümanlara her türlü işkenceyi yaptığını, boykot uyguladıklarını, ardından Peygamberimizin amcası ve eşi Hz Hatice`nin vefat ettiğini belirten Hatipoğlu, tüm bunlardan sonra peygamberimizin Taif`e gittiğini ancak burada da taşlandığını anlattı.

 

Peygamberimizin Taif`te karşılaştığı tavırdan dolayı çok üzüldüğünü dile getiren Hatipoğlu, "Ve bir Melek geliyor, `Allah diyor ki, Muhammed kulum emrederse, o isterse yerle bir edeyim taif`i" diyor. `Hayır, vallahi orada bir kişi bile tek bir kişi bile Allah diyorsa O bana yeter` diyordu o insanlık abidesi o merhamet Peygamberi." Sözleriyle peygamberin merhametini anlattı.

 

İşte Miracın böyle bir mana alemi, böyle bir sıkıntı döneminde gerçekleştiğini ifade eden Hatipoğlu, İşte bunun için Miraç sıradan bir yolculuk değil. İşte tam böyleyken bu hal bir gece Hz Muhammed Kâbe`nin oradan ya da evinden Kudüs`e gidiyor ve oradan göklere yükseliyor. Mekke`den Kudüs`e kadar olan yolculuk gece yolculuğu İsra bunu inkar eden dinden çıkar. Kuran`da sabittir. Mekke ile Kudüs arasındaki yolculuğu yanı İsra`yı inkar eden dinden çıkar. Kudüs`ten göğe kadar olan bölüme ise Mirac denir" dedi.

 

Müşriklerin Miracı ilk duyduklarında inanmadığını ve Hz Ebubekir`e koştuklarını dile getiren Hatipoğlu, Hz Ebubekir`in yaşananlar karşısındaki tavrını şu sözlerle anlattı: "Hz Ebubekir`i yakalıyor senin Muhammed`in çıldırdı diyorlardı. Ebubekir, ne oldu diyordu. Onlar, Muhammed bir gecede Mekke`den Kudüs`e gittiğini Kudüs`ten de göğe gittiğini söylüyor deyince, Ebubekir; `bunu Hz Muhammed mi dedi` Evet dediler. Hz Ebubekir, `vallahi ötesini de dese doğrudur` diyor. İşte sıddık olmak böyledir."

 

Peygamberimizin Miraç`ta yaşadığı olağanüstü olaylara da değinen Hatipoğlu, "iman edecekler için bir işaret yeter iman etmeyecekler için kainatı getirseniz kıymeti yoktur" diye konuştu.

Salih Torak - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir