• DOLAR 32.5
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2490.562
  • ...
Yemen Ensarullah Hareketi: Batı'nın hedefinde tüm İslam ülkeleri var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, hareketin kurucusu Şehit Seyyid Hüseyin Bedreddin el-Husi'nin anısına düzenlenen törende konuştu.

Seyyid Abdulmelik, Şehit Hüseyin Bedreddin el-Husi'nin yolunun devam ettiğini belirterek, "Şu anda bile değerli şehidin mücadele ettiği aynı zorluklarla karşı karşıyayız." dedi.

El-Husi, Lübnan Hizbullah Hareketi'nin başarılarını takdir ederek, "Hizbullah'ın 2000 yılında siyonist düşmana karşı elde ettiği zafer, tüm İslam ümmeti için bir zaferdir. Düşmanlar bu zaferin önemini anladılar ve onu önlemek için İslam ülkelerindeki egemenliklerini pekiştirmeye kalkıştılar." ifadesini kullandı.

"Batı ve Amerika İslam ülkelerine hâkim olmak istiyor"

Abdulmelik el-Husi, "Batı ve Amerika'nın projelerinden biri; en düşük maliyetle İslam ülkelerine hâkim olmaktır. Batı'nın hedefinde tüm İslam ülkeleri var fakat öncelikler ve yöntemleri farklı. Onlar İslam dünyasının varlıklarını yağmalamak istiyor ve hiçbir İslam ülkesine acımalar." değerlendirmesinde bulundu.

Seyyid Abdulmelik el-Husi, Yemen'in de Amerikalıların hedefinde olduğuna dikkati çekerek, "Amerikalılar, ülkeyi tam anlamıyla kontrol etmek için Yemen'de askeri üsler kurmak istiyorlardı ve askeri eğitim gerekçesiyle Yemen ordusunda etkinliklerini artırmaya çalıştılar. Onlar ülkemizde kaos yaratıp suçlara ve cinayetlere imza attı. Amerikalılar her zaman israilin çıkarlarını ön planda tutuyor. Onlar füze programımızı yok etmeye çalıştı." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir