• DOLAR 32.52
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2435.944
  • ...
Ataması yapılmamış öğretmenler ek atama bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) açıkladığı 20 bin sözleşmeli öğretmen atama kararına tepki gösteren atama bekleyen öğretmenler, ek 40 bin atama talep etti.

2021 yılı için öğretmen alımı takvimi ve kontenjanları açıklandı. 2021 yılında 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak. Ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 15-26 Mart tarihinde, adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezlerinin ilanı ise 3 Mayıs'ta yapılacak.

Yapılacak 20 bin atamayı yetersiz bulduklarını belirten öğretmenler, ek 40 bin atama beklediklerini dile getirdi.

"Atanmayan öğretmenler" ifadesini kabul etmeyen öğretmenler, kendilerinin ataması yapılmamış öğretmenler olduklarını ifade ettiler.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 bin öğretmen atamasını yetersiz bulan öğretmenler,  öğretmen olmak için çok emek verdiklerini,  atamalarının yapılmamasından dolayı mağdur olduklarını belirttiler.

Devlet büyüklerini sesini duyurmak amacıyla basın açıklaması yapan Ataması yapılmayan öğretmenler basın açıklamasının ardından mağduriyetleri ve talepleri ile ilgili İLKHA'ya konuştu.

"Aylarca dışarı çıkmayıp masa başında ömür çürüttük"

Ek atama talebi çağrısında bulunan  Öğretmen Dilek Kaplan, "Ataması yapılmayan öğretmenler olarak 40 bin ek atamayı devlet büyüklerimizden talep etmek için burada toplandık. Gecemizi gündüzümüze kattık, yüksek puanlar alıp iyi sıralamalar aldık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Maliye Bakanımız Lütfi Elvan'dan ek atama yapılması için bütçe istiyoruz. Sesimizi duysunlar. Bizler bu yolda emek verip çok çalıştık. Aylarca dışarı çıkmayıp masa başında ömür çürüttük. Ek atama talep ediyoruz. Yetkilere güveniyoruz; bizi mahçup etmeyeceklerdir ve tekrardan masa başına mahkum etmeyeceklerdir." şeklinde konuştu.

"Yüksek puanlarımız boşa gitmesin"

 138 bin öğretmen açığının olduğunu ifade edenÖğretmen Büşra Kazan, "Uzun süredir atama bekliyoruz. 40 bin atama hedefi oluşmuşken 20 bin atama geldi. 20 bin atamanın aylarca sürece yayılması ve sınava da 4-5 ay kaldığı için emeklerimiz, yüksek puanlarımız boşa gitmesin diye ek 40 bin atama talep ediyoruz. 138 bin öğretmen açığı için bu çok zor bir şey değil. Ayrıca eğitimden tasarruf da olmayacağını düşünüyoruz. Devlet büyüklerimizden ek 40 bin atama talep ediyoruz." diye konuştu.

"Yetkililerin bir an önce bir şey yapmasını istiyoruz"

Atanmamış öğretmenler değil ataması yapılmamış öğretmenler olduklarını vurgulayan Huriye Emek, "Öncelikle halk arasında doğru bilinen bir yanlışı söylemek istiyorum; biz atanamamış öğretmenler değil, ataması yapılmamış öğretmenleriz. Emek verip okuduk, didindik ve çalıştık. Hepimizin potansiyeli yüksek; fakat karşılığını alamıyoruz. Karşılığını alamadığımız için burada toplandık. En son açıklanan atama takvimi, çok uzun bir zamana yayılmış. 2020'de girdiğimiz sınavın ataması; 2021'e tekabül ediyor. Bundan dolayı muzdaribiz. Yetkililerin bir an önce bir şey yapmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yapılacak atama sayısı çok azdır"

2 senedir atanmak için mücadele verdiğini belirten Ferdi Çoban, "Ben Afyon Kocatepe Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunuyum. 2 senedir atama mücadelesi içerisindeyim. Atanmayı bekliyorum. Umarım devlet büyüklerimiz ek 40 bin atamayı verir ve ailemizi güldürür. O kadar zorluklar içerisinde aylarca çalıştık. Annemiz, babamız ve sevdiklerimiz bizden umut bekliyor. Yüksek puanlar alıp yüksek sıralamaya girdik ve halen atanmayı bekliyoruz. Aldığımız puanların çok yükseğinde atama yapılacak. Geçen sene 75-76 puanda atanacak arkadaşlar; şu an 83-84 puanla atanacak. Yapılacak atama sayısı çok az. Yetkililerden çok yüksek atama talep ediyoruz. Yaptığımız basın açıklamasını ileriye umut olacağını düşünüyorum. Umarım ileriki dönemlerde yetkililer sesimizi duyarlar ve emeklerimizin karşılığını bulmuş oluruz." dedi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir