• DOLAR 32.462
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2478.342
  • ...
Netanyahu, Mossad’ın başını apar topar BAE’ye gönderdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Netanyahu'nun bugün gerçekleştireceği ziyaret öncesi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in kendisini kabul etmesini ikna etmek için Mossad'ın başı Yossi Kohen'i apar topar Abu Dabi'ye gönderdiği ortaya çıktı.

ABD haber sitesi Axios, Benjamin Netanyahu'nun bugün BAE'ye gelmesi beklenen ziyaretinin arka planını açıkladı.

Axion'un haberine göre Netanyahu, Mossad'ın başı Yossi Kohen'i Emirlik'i kendisini almaya ikna etmek için apar topar Abu Dabi'ye gönderdi

EMİRLİKLER TEREDDÜT EDİNCE
NETANYAHU TELAŞA KAPILDI!

Axios, konuya aşina kaynaklara atıfta bulunarak, siyonist Netanyahu'nun Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed ile on gün önce yaptığı bir telefon görüşmesinde bu ziyareti düzenleme olasılığını artırdığını, ancak Emirliklerin bu konuda tereddüt ettiğini söyledi.

Axios internet sitesi kaynakları; BAE Emirliği'nin çekimser davranışından telaşa kapılan Netanyahu'nun Mossad İstihbarat Servisi Başkanı Yossi Kohen'i Emirlik meslektaşlarına baskı yapması için gönderdiğini söyledi ve ekledi: "Emirlikler ziyareti seçimler sonrasına ertelemeyi tercih ettiklerine dair sinyaller gönderdiler, ancak Netanyahu ve Kohen ise ertelemeyi kabul etmeyerek çok bastırdı."

Sitenin haberine göre, Netanyahu'nun yalnızca BAE'de birkaç saat geçirmesi bekleniyor ve isgalci Başbakanı'n bu ziyareti onaylaması karşılığında Abu Dabi'ye bir şey teklif edip etmediği açık değil.

Netanyahu'nun bu ziyareti geçen Eylül ayında BAE ve Bahreyn ile "Abraham Anlaşmaları”nın (İbrahim Anlaşmaları) imzalanmasından bu yana gerçekleştireceği ilk dış ziyaret olacak. Ziyaret  Netanyahu'nun seçim pozisyonlarını güçlendirmek amacıyla kullanması bekleniyor.

Netanyahu'nun BAE'ye bugün yapacağı ziyaret,siyonist basınında bu ayın sonlarında yapılması planlanan siyonist seçimlerine müdahale olarak görülüyor.

NETANYAHU, PRENS SELMAN'LA DA GÖRÜŞEBİLİR

Öte yandan siyonist Yayın Kurumu (IBA), Netanyahu'nun BAE'ye ziyareti sırasında Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile de görüşebileceğini öne sürdü.



Kaynak:  (time türk -Axios+Reuters+ i24news)

Bu haberler de ilginizi çekebilir