• DOLAR 32.592
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.48
  • ...
TBMM'de 'Akif' belgeselinin gösterimi gerçekleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

'Akif Belgeseli Gösterimi Açılış Programı, TBMM Tören Salonu'nda yapıldı.

Programa TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, mecliste grubu bulunan partilerin grup başkanvekilleri, milletvekilleri ve akademisyenler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Mustafa Şentop, bu yılın, İstiklal Marşı'nın kabulünün 100'üncü yılı olması nedeniyle TBMM Genel Kurulunda 'İstiklal Marşı Yılı' olarak kabul edildiğini hatırlattı.

Konuşmasında, Mehmet Akif Ersoy'un 1873 yılının Aralık ayında İstanbul'un Fatih ilçesinin Karagümrük semtinde Sarıgüzel Mahallesi'nde dünyaya geldiğini belirten Şentop "Nüfusa kaydı doğumundan sonra babasının imamlık yaptığı ve ilk çocukluk yıllarını geçirdiği Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde yapıldığı için nüfus kayıtlarında Akif'in doğum yeri Bayramiç olarak görünür. Mehmet Akif’in nüfus cüzdanında doğum yeri Bayramiç olunca Çanakkaleliler de Milli Şairimizi daha bir sahiplendiler. Haksız da sayılmazlar. Akif elbette milli şairimiz olması hasebiyle şehir fark etmeksizin sahiplenilmiştir. Bu minvalde gelecek nesillere bırakacağımız 'Akif' belgeselinin Çanakkale'mizden çıkmasını da ayrıca değerli ve manidar buluyorum." ifadelerini kullandı.

Belgeselin Yönetmeni Nihal Ağırbaş da programda kısa bir konuşma yaptı. Ağırbaş konuşmasında, Mehmet Akif Ersoy'un bağımsızlık mücadelesinde etkisinin tartışılmaz olduğunu söyledi. Ağırbaş, belgesel ile Mehmet Akif Ersoy'un nasıl bir aile ve ortamda yetiştiğine ışık tutmaya çalıştıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından 'Akif' belgeselinin gösterimi yapıldı.

45 dakikalık belgeselde, Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde geçen çocukluk yılları anlatıldı. Belgeselde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Ersoy'un İstanbul Bayezid Camiinden kaldırılan cenaze görüntülerinin üzerine Mehmet Akif Ersoy'a ait 'Toprakta gezen gölgeme toprak çekilince / Günler şu heyûlâyı da er geç silecektir. / Rahmetle anılmak, ebediyet budur amma / Sessiz yaşadım, kim, beni nereden bilecektir?' şiirini okudu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir