• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Mersin’de Miraç Gecesi dua ve ibadetle ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Öğretmenler Mahallesi Camii imamı Yunus Seyidoğlu tarafından gecenin önemine dair camiye akın eden Müslümanlara vaaz ve nasihatler edildi.

Miraç Gecesi'nin önemine dair cemaate açıklamalarda bulunan Seyidoğlu "Miraç Peygamber Efendimizin hayatında vuku bulmuş olan çok büyük bir olaydır. Beşerden hiç kimseye nasip olmamış olan bir olaydır peygamberlerden de sadece Hazreti Muhammed'e (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bu kadar sümbüllü, bu kadar engin ve geniş müşahede nasip olmuştur. Çok muhteşem bir İkram-ı İlahi, çok mübarek bir hadisedir.” ifadelerini kullandı.

Allah Resulünün Mekke'de çektiği sıkıntı ve ezalardan sonra yüce Allah'ın Miraç hadisesiyle kendine  ikramda bulunduğunu belirten Seyidoğlu "Peygamber Efendimiz Mekke'de müşriklerin kendisini kabul etmemesinden, tekzip etmesinden, yalanlamasından, ayetlere inanmamasından hak yola gelmemesinden, İslam’ı kabul etmemelerinden ayrıca Müslümanlara yaptıkları baskılardan işkencelerden zulümlerden edepsizliklerden kafirliklerden çok üzülmüş fevkalade kederlenmişti. Allah-u Teala Hazreti Peygambere bir ikram olarak Miraç’ı nasip etmiştir." şeklinde konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir