• DOLAR 32.554
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2436.606
  • ...
Miraç Kandilinde eller Kudüs’ün özgürlüğü için açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İslam aleminde Allah'a yükseliş ve arınma olarak kabul edilen Miraç Kandili büyük coşku ile camilerde ihya edildi. Hazreti Muhammed'in (Sallalahu Aleyhi Vesellem) Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak da kabul edilen Miraç Kandiline ulaşmanın sevinci yaşanırken vatandaşlar geceyi ihya etmek için camilerin yolunu tuttu.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallalahu Aleyhi Vesellem) Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya yürüdüğü ve buradan da göğe yükseldiği gece olan Miraç Kandilini Gaziantepliler, camilerde ihya etti. Çocuklarını da alarak caminin yolunu tutanlar, her kandilde olduğu gibi Miraç Kandili için de Ulu Camii ve kentteki tarihi camileri tercih etti.

Camilerde Mevlid-i Şerif ve ilahilerin okunduğu kandil gecesinde dualar edildi, Kur'an-ı Kerim okundu. Şahinbey ilçesindeki Ulu Camii'de Gaziantep İl Müftülüğü tarafından “Miraç Kandili Özel” programı düzenlendi. Akşam namazı sonrası başlayan programa yüzlerce vatandaş katıldı.

 

Covid-19 tedbirlerinin üst düzeyde alındığı camide, geceyi idrak etmek için camiye gelen vatandaşlar, maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak geceyi ihya etti.

Akşam saatlerinden itibaren evlerine en yakın camilere giderek geceyi ibadetle geçiren vatandaşlar, Miraç Gecesine ulaşmanın sevincini yaşarken Ulu Camii’nin yanı sıra kentteki diğer camilere de akın eden vatandaşlar, mübarek geceyi dua ederek, Kur’an-ı Kerim okuyarak ve namaz kılarak geçirdi.

Ellerin dua için açıldığı mübarek gecede camileri dolduran vatandaşlar, günahlarının affı ve dualarının kabulünün yanı sıra Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın işgalci siyonistlerin esaretinden kurtulması için ellerini semaya kaldırdı.

Miraç Kandili dolayısıyla Ulu Camii’ye gelen vatandaşlar, akşam namazını cemaatle eda etti. Namazın ardından vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim ziyafeti dinledi.

Ellerin İslam coğrafyalarında zulüm altında olan Müslümanlar ile af ve mağfiret için de açıldığı gecede Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar da gecenin önemine dair vaaz verdi.

Miraç gecesinde Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallalahu Aleyhi Vesellem) Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya yürüdüğünü ve buradan da göğe yükseldiğini belirten Hazırlar, bundan dolayı bu gecenin Miraç Kandili olarak kutlandığını söyledi.

Hazırlar, bu gecede aynı zamanda Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e (Sallalahu Aleyhi Vesellem) birçok mucize gösterildiğini belirtti.

Peygamber Efendimiz aracılığıyla ümmetine bu gece namazın da farz kılındığını hatırlatan Hazırlar, Bakara suresinin son iki ayetinin de hediye edildiğini bildirdi.

Namazın önemine de değinen Hazırlar, Müslümanların namazlarına öner vermesi gerektiğini ifade ederek namaz ibadetinin iyi anlaşılması ve Müslümanların namaz ile Allah'a yaklaşması gerektiğini vurguladı.

Program Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin’in yaptığı duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir