• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz rezervi açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP'nin Eski Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın dolar rezervi iddialarına ilişkin tartışmalara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Damat kadar taş düşsün başınıza" diyerek "Kaybolan bir şey yok! Hepsi Merkez Bankası'nın rezervinde..." dedi.

"CHP zihniyetinin, iktidar olmadı ya, hükümet olduğu yıllara baktığımızda enerji ne durumdaydı?" diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enerji potansiyelimiz neydi, şimdi ne oldu. CHP mensupları bir yoğun tweet yarışındalar. Tutturmuşlar 'şu kadar para' nerede? O kadar para hepsi bu milletin hazinesinde ve Merkez Bankasında. Kaybolan bir şey yok. Eğer kayıp varsa, bunlar sizdedir. Yatıyorlar kalkıyorlar damat. Damat kadar taş düşsün başınıza." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemize nükleer enerji güç santralı kazandırmak istediğimizde CHP zihniyeti karşı çıktı. Sizin sözcünüz Hazine'de çantacı olarak dolaşırdı ne yazık ki bu ülkenin ne hazinesini ne Merkez Bankasını güçlendirmediler. Bizim ile Merkez Bankası güç buldu. 135 milyar dolara kadar döviz rezervimiz çıktı. Hamdolsun şu anda döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı.

Üçüncü derin deniz sondaj gemisi Kanuni, Filyos Limanı'nda sondaja hazırlık çalışmalarına devam ediyor. O da inşallah Nisan'da sondaja başlayacak. Bir sondaj gemisi daha alıyoruz. Filomuz dünyanın en güçlü filolarından biri olacak. Ey o tweet'i atanlar damat diye dalga geçtiğiniz Berat Bey'in döneminde atıldı bu adımlar. Nankörsünüz, bunları görmediniz mi duymadınız mı? Kalpleri bunların mühürlenmiştir. Deseler de demeseler de biz yolumuza devam edeceğiz. Akkuyu Nükleer Santral yatırımı da Berat Bey'in döneminde başladı. Bugün Putin ile 3. reaktörün temelini atacağız." şeklinde konuştu.

Yenilebilir enerji gücünde Avrupa'da 6'ncı sırada olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık karşımızda, geçtiğimiz yıl kullandığı elektriğin yüzde 63'ünü yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından elde eden bir Türkiye var. Yenilenebilir enerji kurulu gücünde dünyada 13'üncü Avrupa'da 6'ncı sıradayız. Ülkemizi enerji üssü haline getirecek projeleri hayata geçiriyoruz. Kalkıp da bize Merkez Bankası'nın paraları nereye gitti vs sorma. Siz tarihinize bakın. Geçmişte Merkez Bankası rezervleri nasıl buharlaştı siz onun hesabını verin. Bu sondajları kiralık gemi ile yapsaydık satın aldığımızdan çok daha fazla bedel ödeyecektik. Enerji Bakanlarımız Berat Albayrak ve Fatih Dönmez'e ben şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir