• DOLAR 32.589
  • EURO 34.681
  • ALTIN 2525.161
  • ...
Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Cihan Müslümanları duaya çağırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıklamasında, İsra ve Mirac’ın Allah tarafından Peygamberimize verilen İlahi bir ikram olduğunu belirten Cihan “O gece bütün beşeri perdeler kaldırılarak beşer aklının ötesinde tamamen İlahi ölçütlerle vuku bulan bir ihsandır. Resulullah’a Miraç’ta üç şey hediye edildi. Beş vakit namaz. Bakara süresinin son iki ayeti ve ümmetinden şirke düşmeyenlere büyük günahların af edildiği haberi.” diye konuştu.

Açıklamasının devamında Cihan “Peygamber efendimizin amcası Ebu Talip ve mübarek zevcesi validemiz Hazreti Hatice’nin vefatından üzüntü duyan şanlı Peygamberimiz tebliğ için gittiği Taif’te insanlık kaidelerini çiğneyerek ayak takımlarını, kadınlarını, meczuplarını, gençlerini kışkırtılarak Allah’ın Peygamberine saldırttılar. Mekkeli müşriklerin uyguladıkları zulüm ve şiddet tahammül sınırlarını aşmıştı. Ümitlerin tükenme noktasına geldiği böyle bir zamanda Yüce Allah Habibi Muhammed Mustafa’yı huzuruna kabul ederek İsra ve Miraç’la şereflendirilmiştir.” dedi.

Tüm Müslümanları bu gece duaya çağıran Cihan şöyle devam etti: “Mirac Gecesinde, Filistin’de Mısır’da, Suriye’de, Afganistan’da Arakan’da, Yemen’de, Burma’da, Irak’ta ve daha ismini saymadığımız uzak diyarlardaki İslam coğrafyasında Müslüman oldukları için dövülerek, diri diri yakılarak, sövülen, tecavüz edilen kimyasal silahlarla yok edilen esaret altında inleyen Müslüman kardeşlerimiz için çaba gösterelim. Dua edelim. Mübarek zamanları fırsat bilerek Tövbe edelim. Allah’a yalvaralım. Ellerimizi semaya kaldırılarak derdimizi Allah’a söyleyelim. Duaya sarılalım.”

Açıklamasının sonunda Cihan “Ümmeti bölüp parçalamak, Müslümanları birbirine düşürmek isteyen hain ve bozguncuların oyunlarının boşa çıkması için siyonist işgalci rejim ve ABD’nin parçalaması için dua edelim. Çünkü şeytana, siyonizme boyun eğmemenin tek yolu Allah’a, Kur’an-ı Kerime, Resulullah’ın yoluna samimi olarak inanmak ve güvenmektir. İslam’ı yaşamaktır. Bu mübarek günde İslam’ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa’da namaz kılmayı bütün müminlere nasip ermesini ve Mescid-i Aksa’yı lanetlenmiş kavim Yahudilerden kurtarılmasını Rabbim müminlere nasip etsin.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir