• DOLAR 32.48
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2477.7
  • ...
Şanlıurfa İl Müftüsü Taştan: Miraç Gecesi insanları huzura davet ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslümanlar, bu gece üç ayların ikinci kandili olan Miraç Kandili'ni ibadet, zikir, dua, namaz, tefekkür, hayır ve hasenatlarla idrak edecek.

Miraç Kandili münasebetiyle mesaj yayımlayan Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan,  Peygamber Efendimizi teselliye, desteğe ve güvene davet eden Miraç'ın Müslümanları da huzura, hakikate ve marifete davet ettiğini ifade etti.

Miraç'ın Peygamber Efendimiz'in (sallahu aleyhi ve sellem) mucizelerinden biri olduğunu belirten Taştan, "Rahmet ve mağfiret, lütuf ve ihsan iklimi üç aylardayız. Çarşamba gününü  Perşembe’ye bağlayan  bu geceyi miraç gecesi olarak idrak edeceğiz. İçinde birçok ilahi feyiz ve bereketi barındıran mübarek Miraç Kandili’ni bir kez daha karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Peygamber Efendimizin Mucizelerinden olan Miraç; Peygamberimizin Cenab-ı Allah’ın yüksek huzuruna kabulüdür ve onun şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliştir." ifadelerini kullandı.

"Miraç, İsra adı verilen gece yürüyüşü ile başlamıştır"

Kur'an'ı Kerim'de Miraç mucizesinin anlatıldığını vurgulayan Taştan, "Recep ayının 27. gecesinde gerçekleşen bu tarihî yolculuk, 'İsra' adı verilen bir gece yürüyüşüyle başlamış, oradan da semaya uzanmıştı. Kutlu yolculuğun ilk aşaması Kur’an'ı Kerim’de 'Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.' (İsra-1) ayeti ile anlatılmaktadır." şeklinde konuştu.

"Miraç, Müslümanları huzura, hakikate ve marifete davet etmektedir"

Peygamber Efendimizi desteğe ve güvene davet eden Miraç'ın Müslümanları da huzura, hakikate ve marifete davet ettiğine değinen Taştan, "Miraç, Sevgili Peygamberimizin amcası Ebû Tâlib’i ve eşi Hazreti Hatice validemizi peş peşe kaybetmenin acısını yaşadığı, destek arayışı için gittiği Tâif’ten taşlanarak döndüğü 'Hüzün Yılı’nda gerçekleşmiştir. Tarihin derinliklerinde yitip gitmeyen bu fevkalâde buluşma, her müminin günde beş defa kıldığı namaz aracılığıyla daima canlı kalmakta, yılda bir defa da bütün müminlerin idrakini yücelere doğru yönlendirmektedir. Yeryüzünün manevi odaklarından, Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa arasındaki bağları güçlendiren Miraç, Müslümanların gönül dünyalarını da öylesine güçlendirecek, sıdk ve imanlarını pekiştirecek, kardeşlik bağlarını kuvvetlendirecek manevi bir tecrübedir. Habib-i Edibi’ni teselliye, desteğe ve güvene davet eden Miraç, Müslümanları da huzura, hakikate ve marifete davet etmektedir." ifade etti.

"İslâm coğrafyası doğal afetler ve bulaşıcı imtihan olmaktadır"

Peygamber Efendimizin Miraç Gecesi'inde ümmetine 3 armağan ile döndüğünü ifade eden Taştan, "Miraç, semanın katmanlarını ve Rabbe vasıl olan yolun duraklarını aşan bir bereket yolculuğudur. Peygamberimiz, bu yolculuktan ümmetine üç büyük armağan ile dönmüş; 5 vakit namaz, Bakara suresinin son ayetleri ve ‘iman edip bu imanla ölen kimsenin cennetlik olduğu’ müjdesini bizlere ulaştırmıştır. Bugün savaşlar, işgaller, çatışmalar altında kan ağlayan İslâm coğrafyası doğal afetler ve bulaşıcı hastalıklarla insanlık farklı şekillerde imtihan olunmaktadır. bu kutlu gecede Yüce Rabbimize açılan ellerin ve yakaran dillerin hürmetine, Miraç Gecesi'nin, zihinlerimize berraklık, kalplerimize ferahlık, akıllarımıza genişlik ve hayatımıza huzur getirmesini, salgın hastalığından en kısa zamanda kurtulması dileğiyle değerli Şanlıurfalı hemşehrilerimizin ve bütün İslam âleminin Miraç Gecesi'ni tebrik ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir