• DOLAR 32.604
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2496.757
  • ...
Van Çevre Yolu ve Civarı Revizyon İmar Planının son etabı için ilan süreci başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın yaklaşık 10 yıldır yapılması beklenen ve son 2 yılda bitirilmesi için yoğun çaba sarf edilen Çevre Yolu ile ilgili yeni bir adım atıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan Van Çevre Yolu ve Civarı Revizyon İmar Planının son etabı olan İpekyolu ilçe etabına ait imar uygulamalarının itirazlardan sonraki son hali bakanlık tarafından Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderildi.

Söz konusu imar planı 9 Mart tarihi itibariyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce askıya alınarak ilan süreci başlatıldı.

"İpekyolu etabına ait imar uygulamaları için askı süreci başladı"

Van Çevre Yolu ile ilgili önemli gelişmeyi Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Kemal Atlı resmi sosyal medya hesabından duyurdu.

İmar çalışmalarında son etabın askıya çıktığını ifade eden Atlı, "Van Çevre Yolu ve Civarı Revizyon İmar Planının son etabı olan İpekyolu etabımıza ait imar uygulamaları (18'izinci Madde) Bakanlığımız tarafından gönderilmiş olup İl Müdürlüğümüzde askı süreci başlamıştır." dedi.

"Planın son halinin ilan sürecinin başlaması çok önemli bir gelişme"

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan da çevre yoluyla ilgili son zamanlarda yaşanan olumlu gelişmelerin sevindirici olduğunu söyledi.

Aslan, "Çevre Yolu; Van'ımızın gelişmesi, trafiğin rahatlaması ve yeni yaşam alanlarının açılması açısından çok önemlidir. Van Çevre Yolu ve Civarı Revizyon İmar Planının son etabı olan İpekyolu ilçemize ait imar uygulamaları itirazlardan sonraki son durumu askıya alınarak ilan sürecinin başlaması çok önemli bir gelişmedir. Beklentimiz ve temennimiz odur ki bu süreç çok hızlı ilerlesin. Vatandaşlarımız da bu yeni gelişmeyle umarım kentin yararına olacak, çok fazla itirazın olmadığı bir sürecin parçası olurlar." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir