• DOLAR 32.559
  • EURO 34.885
  • ALTIN 2432.877
  • ...
USB’lerden 10 kat hızlı veri aktarım sistemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Raytheon firmasından Jack Holloway, Massachusetts Teknoloji Enstitüsünden Ruonan Han ve Intel firmasından Georgios Dogiamis, yakın zamanlarda Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsünün (IEEE) Uluslararası Katı Hâl Devreler Konferansı’nda yaptıkları bir sunumda, USB’lerden on kat daha hızlı veri aktarımı sağlayan bir sistem geliştirdiklerini açıkladılar.

Araştırmacılar yeni bir tür silisyumlu çip ve bu çipler arasında veri aktarımına imkân veren polimer bazlı yeni kablolar geliştirmişler. Polimer kablolar, bakır kablolara kıyasla çok daha hafif ve üretim maliyetleri çok daha düşük.

Üstelik yüksek miktarda veri aktarımı sırasındaki verimlilikleri fiber optik kablolarla rekabet edebilecek düzeyde. Yeni kabloların en önemli özelliği ise yeni geliştirilen çiplerle uyumlu olmaları.

Yeni çipler ile yeni kabloları birbirine bağlamak için özel olarak üretilmiş cihazlara ihtiyaç duyulmuyor. Yeni polimer kablolar bir saç teli kalınlığında.

Kesit alanları yaklaşık 0,1 mm2 olan kablolarla farklı frekanslarda çalışan, birbirine paralel üç ayrı kanal üzerinden saniyede 105 gigabit veri aktarımı yapılabiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir